Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gimnázium és szakközépiskola egyben!

2015-01-28 10:03:20

A közoktatásban abban nincsen szakmai vita, hogy a magánintézményekben ideálisan megfér egymás mellett a gimnázium és szakközépiskola. A Gödöllői Angol-Magyar Érdekeltségű Gimnáziumban és Szakközépiskolában eddig is és a jövőben is mindent megtesznek, hogy évről évre többet nyújtsanak a diákoknak. Az állam által kötelező szakmai elvárásoknak maximálisan megfelelnek. Ezt bizonyítják a sikeres érettségik, és itt nem közhely, hogy az iskola a tanulókért van.

- A differenciált oktatás, az egyénre szabott képzés, a tanuló személyiségének figyelembevétele, mind a siker irányába visz – mondta Galgóczi Ferenc, a Gödöllői Angol-Magyar Érdekeltségű Gimnáziumban és Szakközépiskola főigazgatója. - A félévenként megírt vizsgadolgozatok a világ legújabb módszeréhez igazodnak, amiben nyomon követhető a diák fejlődése. A szülőkkel való jó kapcsolat nagyon fontos, mert a jelzéseiket szívesen vesszük iskolánkban. Ha beteg volt a gyerek, utána nem lehet feleltetni egy hétig, vagy dolgozatot íratni vele, több ilyen gyerekközpontú szokás van nálunk – tette hozzá a Faiskola téren található intézmény irányítója.

Galgóczi Ferenctől azt is megtudtuk, hogy többet ad ez az iskola. A kötelező oktatási anyagon túl, a személyiségfejlesztő tréninggel, a tanulás-módszertannal, a családi életre neveléssel, a társadalmi ismeretekkel és több olyan tréninggel, amikkel segítik tanulóiknak az eligazodást az életben, a mindennapokban. Ezzel elérik, hogy az érettségi valóban az érettséget jelentse az ebben az iskolában végzetteknek, mert az érettségi birtokában sokkal több lehetőség nyílik, mint anélkül.


Az egészségügyi szakközépiskolát végzettek ugyanazt az érettségit teszik le négy tárgyból, mint a gimnáziumi tanulók és az ötödik tárgy az egészségügy, majd egy-két év plusz tanulás után az egészségügyben 140 szakmából választhatnak. Tévhit az, hogy csak ápolók lehetnek. Az itt végzetteket itthon és külföldön nagyon sok lehetőség, munka várja, amiben az iskola konkrét ajánlatot ad a diákjainak hazai és külföldi kapcsolatai révén. Az egészségügyi szakközépiskolai képzésre több éves szerződésük van a Kormánnyal, ettől biztos a jövőjük. Ráadásul, érettségi után sem kötelező ezen a területen maradni, ugyanannyi esélyük van más jellegű főiskolára, egyetemre menni, mint a gimnáziumban végzetteknek.

A térségben a gödöllői az egyetlen egészségügyi szakközépiskola, ahol 9-14. évfolyamban vannak képzések. A gimnázium is sikeresen működik. Ennek színvonalát minden évben a sikeres érettségik és a továbbtanulók száma bizonyítja. A gimnáziumban és szakközépiskolában tanulók felvételi nélkül jutnak be a Budapesti Angol Főiskolára, és tanulmányaik során egy-két évet Londonban is tanulhatnak, majd nem csak nemzetközileg elismert diplomát kapnak Angliából, hanem biztos munkalehetőséget is. Elmondható, hogy a Gödöllői Angol-Magyar Érdekeltségű Gimnáziumban és Szakközépiskolában nem csupán magas színvonalú képzés folyik, hanem életpálya-modelljük révén diákjaikat munkához is juttatják, azaz: elindítják az életpályájukon.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online