Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gimnázium vagy szakközépiskola?

2015-01-15 09:37:26

A közoktatásban folynak a szakmai viták, melyik iskolatípus legyen a kiemelt és az elitképző, milyen változások legyenek.
A Gödöllői Angol-Magyar Érdekeltségű Gimnáziumban és Szakközépiskolában nem meditálnak ezen, hanem felkészülnek minden lehetséges változatra, mert ők a jövőt építik. Abban biztosak, hogy az érettségi fontos, mert ennek birtokában sokkal több lehetőség nyílik meg a fiatalok előtt, mint anélkül.

Az egészségügyi szakközépiskolát végzettek ugyanazt az érettségit teszik le négy tárgyból, mint a gimnáziumi tanulók, és az ötödik tárgy az egészségügy, majd egy-két év plusz tanulás után az egészségügyben 140 szakmából választhatnak. Tévhit az, hogy csak ápolók lehetnek. Az itt végzetteket itthon és külföldön nagyon sok lehetőség, munka várja, amiben az iskola – hazai és külföldi kapcsolatai révén – konkrét ajánlatot ad a diákjainak. Az egészségügyi szakközépiskolai képzésre több éves szerződésük van a Kormánnyal. Ettől biztosabb jövő ma nincs, mint az itt végzetteknek, de érettségi után sem kötelező ezen a területen maradni, ugyan annyi esélyük van más jellegű főiskolára, egyetemre menni, mint a gimnáziumban végzetteknek. A térségben a gödöllői az egyetlen egészségügyi szakközépiskola, ahol 9-14. évfolyamban vannak képzések.

A gimnázium is sikeresen működik, melynek színvonalát a minden évben a sikeres érettségik és a továbbtanulók száma bizonyítja. A gimnáziumban és szakközépiskolában tanulók felvételi nélkül jutnak be a Budapesti Angol Főiskolára, akik a képzési időszak során egy-két évet Londonban is tanulhatnak, majd nem csupán nemzetközileg elismert diplomát kapnak Angliából, hanem biztos munkalehetőséget is.
Elmondható, hogy a Gödöllői Angol-Magyar Érdekeltségű Gimnáziumban és Szakközépiskolában, nem csak magas színvonalú képzés folyik, hanem életpálya modelljük révén a diákjaikat munkához is juttatják, vagyis: elindítják az életpályájukon.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online