Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Megsemmisítik az októberi gödöllői választás…

2015-01-12 08:16:25

Az MTI által kiadott közlemény szerint a választási eljárásról szóló 2013. évi törvény előírja: a szavazás után a szavazólapokat a helyi választási irodában kell elhelyezni, és kilencven napig meg kell őrizni úgy, hogy azok illetéktelenek számára ne legyenek hozzáférhetők. A szavazást követő kilencvenedik nap utáni első munkanapon a választási iratokat – a jegyzőkönyvek kivételével – meg kell semmisíteni, és a jegyzőkönyvek első példányát a Magyar Nemzeti Levéltárnak át kell adni.

Vagyis, a szavazólapokat január 12-én, hétfőn meg kell semmisíteni a helyi választási irodákban, ahogyan az ajánlóíveket, a kinyomtatott szavazóköri névjegyzéket, a mozgóurnát igénylő választópolgárok kinyomtatott jegyzékét is. A helyi önkormányzatok szabadon dönthetnek arról, milyen módon semmisítik meg az iratokat, a leggyakrabban ledarálják azokat.
Ha a választás eredményével összefüggő büntetőeljárás van folyamatban, akkor az érintett iratokat az ügy jogerős lezárásáig kell megőrizni. Ez utóbbi kitétel Gödöllőt nem érinti, így január 12-én városunk polgármesteri hivatalában is megsemmisítik az október 12-én lezajlott önkormányzati képviselőválasztás fentiekben felsorolt dokumentumait.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online