Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Nem veszélytelen mulatság az újév-köszöntő durrogtatás

2014-12-28 10:22:51

Szilveszter környékén a rendőrök Gödöllőn is fokozottan ellenőrzik a pirotechnikai eszközök felhasználását. Aki engedély nélkül pirotechnikai tevékenységet végez, vagyis a tilalom ellenére petárdát, vagy bombát birtokol, illetve felhasznál, pénzbírsággal sújtható.

Továbbra is érvényben van az a rendelkezés, ami tiltja Magyarországon a petárda magánszemélyek által történő birtokolását és felhasználását. A rendelet egyértelműen kimondja, hogy magánszemély petárdát nem birtokolhat, kivéve a szilveszter előtti és utáni néhány napban.

A pirotechnikai eszközöket december 28-a és 31-e között engedély nélkül megvásárolhatják, és január 5-ig birtokolhatják, tárolhatják az állampolgárok. A termékek felhasználása azonban csak a december 31-én 18 órától január 1-én reggel 6 óráig terjedő időszakban engedélyezett.
Az a személy, aki engedély nélkül pirotechnikai tevékenységet végez, vagyis a tilalom ellenére petárdát, vagy bombát birtokol, illetve felhasznál, pénzbírsággal sújtható. A bírság összege 150 ezer forintig terjedhet, és elkobozzák a terméket is.

A rendőrség kéri, hogy a balesetek elkerülése és megelőzése érdekében a szülők hívják fel gyermekeik figyelmét a pirotechnikai termékek felhasználásával kapcsolatos veszélyekre. Szakszerűtlen kezelés és felhasználás esetén a tűzijáték-termékek komoly balesetet okozhatnak.

A pirotechnikai termékek illegális forgalmazásának, árusításának és használatának megakadályozása érdekében összehangolt hatósági intézkedések várhatók. Értesülésünk szerint a gödöllői rendőrök is fokozott ellenőrzéseket végeznek a szilveszteri időszakban.
A szabályozás részleteiről itt olvashat bővebben.

S még valami: amennyiben tehetjük, szívleljük meg az állatbarátok kérését, akik azt szeretnék elérni, ha Gödöllőn is minél kevesebben élnének az év végi örömmámor kifejezésének zajos módjával.


Az Invitel IP TV és Digitális kábeltévé előfizetéseivel HD minőségben is élvezheti a TV csatornák műsorait.

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online