Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Nem veszélytelen mulatság az újév-köszöntő durrogtatás

2014-12-28 10:22:51

Szilveszter környékén a rendőrök Gödöllőn is fokozottan ellenőrzik a pirotechnikai eszközök felhasználását. Aki engedély nélkül pirotechnikai tevékenységet végez, vagyis a tilalom ellenére petárdát, vagy bombát birtokol, illetve felhasznál, pénzbírsággal sújtható.

Továbbra is érvényben van az a rendelkezés, ami tiltja Magyarországon a petárda magánszemélyek által történő birtokolását és felhasználását. A rendelet egyértelműen kimondja, hogy magánszemély petárdát nem birtokolhat, kivéve a szilveszter előtti és utáni néhány napban.

A pirotechnikai eszközöket december 28-a és 31-e között engedély nélkül megvásárolhatják, és január 5-ig birtokolhatják, tárolhatják az állampolgárok. A termékek felhasználása azonban csak a december 31-én 18 órától január 1-én reggel 6 óráig terjedő időszakban engedélyezett.
Az a személy, aki engedély nélkül pirotechnikai tevékenységet végez, vagyis a tilalom ellenére petárdát, vagy bombát birtokol, illetve felhasznál, pénzbírsággal sújtható. A bírság összege 150 ezer forintig terjedhet, és elkobozzák a terméket is.

A rendőrség kéri, hogy a balesetek elkerülése és megelőzése érdekében a szülők hívják fel gyermekeik figyelmét a pirotechnikai termékek felhasználásával kapcsolatos veszélyekre. Szakszerűtlen kezelés és felhasználás esetén a tűzijáték-termékek komoly balesetet okozhatnak.

A pirotechnikai termékek illegális forgalmazásának, árusításának és használatának megakadályozása érdekében összehangolt hatósági intézkedések várhatók. Értesülésünk szerint a gödöllői rendőrök is fokozott ellenőrzéseket végeznek a szilveszteri időszakban.
A szabályozás részleteiről itt olvashat bővebben.

S még valami: amennyiben tehetjük, szívleljük meg az állatbarátok kérését, akik azt szeretnék elérni, ha Gödöllőn is minél kevesebben élnének az év végi örömmámor kifejezésének zajos módjával.


Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online