Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Hétvégére is érvényben marad a látogatási tilalom a Gödöllői-dombság erdeiben

2014-12-05 11:57:00

A magasabban fekvő régiókban fennálló balesetveszélyes helyzet miatt a hétvégén is érvényben van a látogatási tilalom a Pilis, a Visegrádi-hegység, a Budai-hegység és a Gödöllői-dombság erdeiben – tájékoztatta hírportálunkat Lomniczi Gergely, a Pilisi Parkerdő Zrt. szóvivője.

Bár, a jég csütörtök folyamán leolvadt a fákról, az érintett területen mindenütt fennakadt ágak, félig kidőlt és törött fák okoznak balesetveszélyt, a turista- és erdészeti utak a rájuk hullott ágak miatt gyalogosan is járhatatlanok. A turistautak nyomvonala nehezen követhető, a jelzett fák sok helyen kidőltek, így nagy az eltévedés veszélye.
Különösen veszélyes Dobogókő és a Pilis-tető térsége, a Prédikálószék, Vadálló-kövek, a Rám-szakadék, a Pap-rét és a Vöröskő környéke, a Budai-hegységben a János-hegy, Normafa, Hárs-hegy és Hármashatár-hegy térsége, a valkói Erzsébet-pihenő. Nem látogathatók a Pilis-tetői Boldog Özséb- és a Nagy-kopaszi Csergezán Pál-kilátók, továbbá a Nagy- és Kis-Hárs-hegy és a Látó-hegy kilátói. A kerékpározásra használt pilisi erdészeti utak járhatatlanok. Nem használható a Lajos-forráshoz vezető útszakasz.


Zárva tart a gödöllői arborétum és a Fekete-hegyi kulcsosház. A Budakeszi Vadaspark a jégkárral érintett terület alsó határán fekszik, ezért ott a kármentesítést a héten befejezik, a Vadaspark a szombati napon már nyitva tart, megközelítését azonban csak az aszfaltos bekötőúton javasoljuk. A Vadaspark állatállománya nem sérült, az állatok ellátását kisebb nehézségek árán, de egész héten folyamatosan biztosítani tudták a szakemberek.

A Pilisi Parkerdő Zrt. ezúton is szeretne köszönetet mondani a folyamatosan érkező önkéntes munka felajánlásokért – olvasható a társaság közleményében.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online