Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Megúszhatja a fogyasztóvédelmi bírságot a Zöld Híd Régió Kft.

2014-11-26 13:57:18

Október 14-én keltezett ítéletében hatályon kívül helyezte a Budapest Környéki Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság a Pest Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelősége által 2013. október 17-én hozott határozatot, amiben jogerősen 100 ezer forintos fogyasztóvédelmi bírság, számlánként 10 ezer forintos kötbér, valamint a kiszámlázott és a jogszerű díjtételek közötti különbözet megfizetésére kötelezte a gödöllői székhelyű Zöld Híd Régió Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Kft-t.
Az ítélet ellen fellebbezésnek nincs helye, de a Pest Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőségét új eljárásra kötelezte a bíróság.

Ugyan több oldalas indoklásában a bírónő a becsatolt dokumentumok alapján arra a megállapításra jutott, hogy a felperes (Zöld Híd Régió Kft.) a kibocsátott számlákban a vonatkozó, 2011. december 23-án hatályba lépett törvényben foglaltaktól eltérő, és a későbbi ármegállapításra is kiható díjat (nettó 430 forint/ürítés helyett 454 forint/ürítés) alkalmazott 2012 januárjától, ám ez érdemben nem befolyásolta döntését. Főként azért nem, mert „az önkormányzat rendeletei és a társulási tanács határozatai a közszolgáltatási díj mértékét nettó összeg + áfa mértékben határozták meg, a fogyasztóvédelmi felügyelőség jogszabálysértően hivatkozott arra, hogy a felperes honlapján feltüntetett közszolgáltatási díjak alapján az átlagos fogyasztótól nem várható el, hogy az egyes elszámolási időszakok esetében megismerje az alkalmazott díjtételeket”.


Stúdióbeszélgetések Gödöllő és környező települések sportolóival

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online