Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Képzik és tesztelik a gödöllői képviselőket (is)

2014-11-20 17:36:15

Hivatalosan november 17-én kezdődött az önkormányzat képviselők képzése, ahol – egyebek mellett – az önkormányzati törvény legfontosabb előírásaival ismertetik meg az érintetteket. Országosan mintegy 17 ezren vannak ilyen személyek, Pest megyében pedig – a kormányhivatal tájékoztatása szerint – 1.401 településatyának írja elő a törvény, hogy megválasztásuk után három hónapon belül vegyenek részt a kormányhivatalok által szervezett képzésen. Ezen megismerhetik a jogszabályi környezetet és segítséget kapnak napi munkájukhoz.


A belügyi tárca által összeállított tematikában a képviselőtestület és a bizottságok működése, a hivatalok és társulások, a képviselői jogok és kötelezettségek, valamint az önkormányzati feladatok és gazdálkodás szerepelnek. Az egynapos képzések teszttel zárulnak, a tananyag pedig a Belügyminisztérium által készített Nagy önkormányzati kézikönyvre épül.

Pest megyében a november 17-i, országos kezdési időpontot megelőzve, bő két hete tartanak az oktatások. Értesülésünk szerint a gödöllői képviselőtestület tagjai közül már többen teljesítették a kötelezettséget, és vannak olyanok, akik a felkínált időpontok közül egy későbbit választottak.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online