Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Lions-nap Gödöllőn

2014-11-17 12:47:00

November 21-én, pénteken Gödöllőn rendez programokat a Lions Klubok Magyarországi Szövetsége. A hazánkban 1988 óta jelen lévő mozgalomban tevékeny részt vállaló önkéntesek munkájának köszönhetően éves szintem mintegy 200 millió forintos pénzbeli segítséghez is jutnak a rászorulók.

A Lions Klubok Magyarországi Szövetsége a klubok és azok tagjainak közreműködésével működteti a szemszűrő-busz szolgálatát, amihez a vizsgáló eszközök jelentős részét – 4 millió forint értékben – a németországi Edingenből kapták tavaly júliusban. A külső személyek számára is elérhető szemszűrésre november 21-én, pénteken 10 és 15 óra között várják a jelentkezőket az Ady Endre sétány 56. szám alatt található Egyesített Szociális Intézmény (köznyelven: városi szociális otthon) könyvtárába, ahol szakorvosok és optikusok vizsgálják meg a hozzájuk fordulókat.

A kora délutáni órákban csörgőlabda-bemutatót rendeznek a Szent István Egyetem sportcsarnokában. A 13 és 15 óra között lezajló eseményt főként a helyi általános- és középiskolák diákjainak és a helyi látássérült egyesület tagjainak szervezték, ahol – a sportág történetének ismertetése és a profi játékosok bemutatója után – az érdeklődő diákok kipróbálhatják a játékot.

A gödöllői Lions-nap az eseti órákban a Győri Balett jótékonysági előadásával zárul a Gödöllői Királyi Kastély lovardájában, ahol a Kodály Zoltán műveiből összeállított műsort, valamint Ravel: Bolero című művének balett-átiratát táncolják el a Kiss János Kossuth-díjas, Érdemes Művész által vezetett társulat tagjai.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online