Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Mit gondol, ki lett a gödöllői önkormányzat „kakukktojása”? Csak nem Fideszes?

2014-11-15 15:38:37

November 13-án fogadták el, de október 12-től kell alkalmazni azt a – Gémesi György által előterjesztett – gödöllői önkormányzati rendeletet, ami szabályozza a várost irányító grémium tagjai (leszámítva a polgármester és az alpolgármesterek) havi, bruttó tiszteletdíjának összegét. Akár visszatetszőnek is nevezhető, de eltérő jogszabály híján nincs mit tenni, a képviselők saját maguk döntöttek a köz érdekében végzett munkájuk javadalmazásáról. Ellenvetés nem volt.

Az elmúlt években a gödöllői önkormányzat képviselőjét havi, bruttó 85.030 forintos tiszteletdíj illette meg, ami most 90 ezer forintra emelkedett. A bizottsági elnökök és a tanácsnokok ezt megelőzően további 76.527 forinttal számolhattak, vagyis, 161.557 forintra tarthattak igényt havonta. Október 12-étől ez az összeg 170 ezer forintra bővült. Az önkormányzati bizottságokban nem képviselőként dolgozók havi 45 ezer forintos tiszteletdíjban részesülnek.

A gödöllői képviselőtestület 15 tagjából csupán egyetlen van olyan, akinek tiszteletdíja az alapnak számító 90 ezer forint. Ő Molnár Árpád, a Fidesz-KDNP kompenzációs listájának második helyéről mandátumot szerzett képviselő. A „kakukktojás” létrejötte azért történhetett meg, mert a polgármester és a két képviselő alpolgármester nem lehet tagja bizottságnak és tanácsnoki szerepkört sem tölthet be. A maradék 12 képviselő 8 bizottsági elnöki és 3 tanácsnoki helyen osztozott, így törvényszerű volt, hogy egy valakinek nem jut a 170 ezer forintos mértékű honoráriumból.

Egy másik aspektusból nézve viszont jól jártak a helyi Fideszesek, hiszen három, az önkormányzati választáson indult jelöltjüket külsős tagként bejuttatták a bizottságokba. Négy éve ez nem így történt, mivel akkor a pártszervezet által kiválasztott jelölteket „nem fogadta be” a lokálpatrióta klubos rendszer.
Ugyanakkor az is igaz, hogy a gödöllői képviselőtestületben két, listán elnyert mandátumával a második legerősebb „frakcióval” rendelkező Fidesz-KDNP ugyanannyi külsős bizottsági helyet kapott, mint az egy képviselővel jelen lévő MSZP-Együtt. Az ugyancsak egy képviselős Jobbik két külsős bizottsági tag delegálási lehetőségével élhetett.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online