Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Megszenvedte búfelejtő bajnoki sikerét a gödöllői röpicsapat

2014-11-14 19:25:35

NB I. alapszakasz, 10. forduló:
TEVA-Gödöllői RC – 1.MCM-Diamant Kaposvári Egyetem 3-0
(24, 28, 18)

Nem volt feltételezhető, hogy a hétközi, Békéscsaba elleni, 3-1 arányban elvesztett Challenge-kupa ütközet annyira megviseli a gödöllői lányokat, hogy komoly gondot okozzon nekik a szerényebb képességű Somogy megyei formáció legyőzése. Ráadásul, a vendégeknél a napokban edzőcsere történt, Oláh Jánost Mészáros Péter váltotta a kaposvári kispadon, de más irányú elfoglaltsága miatt ezen az ütközeten nem adott szakmai tanácsokat.

Ahogy azt várni lehetett, a kékben játszó hazaiak magukhoz ragadták a kezdeményezést a mérkőzés elején, és ha nem is gördülékeny játékkal, de egy ideig ellenőrzés alatt tartották a cseppet sem megszeppent, mezőnyben jól védekező kaposváriakat. Nyolc-négy után ünneprontásnak lehettek szemtanúi a gödöllői érdeklődők, hiszen a vendégek 12-10-re fordítottak. A hátrányt viszonylag hamar ledolgozták a vendéglátók, akik 24-20-nál négy szettlabdához jutottak, de a somogyiak kiegyenlítettek, így csak túlórában szenvedte ki a részsikert a TEVA-hatos.


A folytatásban sem adta könnyen a bőrét az MCM. Más kérdés, hogy amikor a vizitálók összpontosítása alábbhagyott, városunk – a játék szinte minden elemében feljavult – formációja hizlalta előnyét (13-7, 19-12), ami a játszma vége felé a bosszantó gödöllői kihagyások és rontások miatt teljesen elapadt (22-22), sőt, a maratoni hosszúságúra nyúlt túljátékban kis híján szettvesztéshez vezetett.

Abból, ahogyan a harmadik etap indult, a korábbiak alapján nem igazán lehetett messzemenő következtetéseket levonni, mivel a játszma elején újfent vezető (5-1, 13-7) házigazdák „viselkedése” ezen az estén nem tartozott a kiszámítható kategóriába. A gödöllői csapatkapitány, Széles Petra ász értékű nyitásai és néhány vízfakasztó hazai ütés azonban ezúttal már olyan alapot adtak (20-13), amire lehetett építkezni, és kínkeservesen meccset nyerni.

Kilenc mérkőzés alapján a TEVA-Gödöllői RC csapata 27 ponttal, 27-2-es szett- és 721-572-es pontaránnyal az 1. helyen áll az NB I-ben.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online