Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Orosz diákcsoportok látogattak Gödöllőre

2014-11-13 09:16:09

Október végén és november elején – a Gödöllői Testvérvárosi Egyesület meghívására – az oroszországi Voronyezs Állami Tanárképző Egyetemének két diákcsoportja is látogatást tett városunkban. A programokon a házigazda képviseletében részt vett Sándorné Pálfalvy Beáta, az egyesület elnöke, valamint az aktív tagság nevében Fülöp Attiláné, Szedmák Ágnes, Vass Erzsébet és Vörös István. A gödöllői művészek közül Kovács Kitti, Bajkó Dániel, Katona Szabó Erzsébet és Incze Mózes voltak jelen.

A fiatalok csupán néhány órát töltöttek Gödöllőn, de tartalmas programjuk során megismerkedhettek a város nevezetességeivel, ellátogattak a Gödöllői Királyi Kastélyba, a Tessedik Galériába, a GIM-házba és a Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központba, ahol szakmai programokon vettek rész. Előadást hallhattak a város középiskoláiban zajló orosz nyelvoktatásról, a könyvtár működéséről és az oktatási intézményekkel kialakított kiváló kapcsolatáról.


Gödöllői barangolásuk folyamán megtekintették Kovács Kitti és Bajkó Dániel festményeit a Tessedik Galériában, illetőleg – a tanfolyamokról elhangzott tájékoztató után – szemügyre vették a Körösfői utcai GIM-ház aktuális kiállítását. Az itt lezajlott beszélgetés során szó esett egy közös alkotótábor 2015-ben esedékes megvalósításáról, és felmerült a gödöllői diákok voronyezsi emlékhely-látogatásának ötlete is.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online