Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Vigyázat, csalók is lehetnek a tűzifa-árusok!

2014-11-11 08:29:23

Egy gödöllői férfi feljelentése alapján folytat nyomozást a Gödöllői Rendőrkapitányság, mivel ismeretlen tettesek augusztus 25-én, 10 és 11 óra közötti időben Gödöllőn, a Széchenyi István utcában fa eladás gyanánt egy kisteherautóból 91 mázsa fa helyett csak 20 mázsa akác tűzifát adtak el a sértettnek. A bűncselekménnyel 182 ezer forintos kárt okoztak, amivel kimerítették a kisebb kárt okozó csalás vétségét.

A téli fűtés szezon idején megnövekszik az illegális fakitermelők és illegálisan fát árusító személyek száma, akiket a rendőrség igyekszik elfogni, és eljárást kezdeményezni velük szemben.
A tűzifacsalók általában idős embereket keresnek fel. A csalók hamis dokumentumokkal igyekeznek igazolni, hogy a tűzifát hivatalosan, valamelyik erdészettől szállítják és kínálják eladásra. A vétel során az idős emberek figyelmét elterelik, és ezt kihasználva, a tüzelő mérlegelésénél csalnak, így a vételt képező fa mennyiség helyett jóval kevesebb tűzifát adnak át a vevőknek, becsapva ezzel a sértetteket.

A Gödöllői Rendőrkapitányság illetékesei felhívják a lakosság figyelmét, hogy tűzifát lehetőleg csak erre a célra hivatalosan rendszeresített telepeken, illetve a Pilisi Parkerdő Zrt-től vásároljanak. Amennyiben lakókörnyezetükben utcai tűzifa árussal találkoznak, jegyezzék fel a jármű forgalmi rendszámát, és értesítsék a rendőrséget a 112-es segélyhívó telefonszámon.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online