Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Nyírségben is hódítottak a gödöllői röplabdás lányok

2014-11-09 18:15:06

NB I. alapszakasz, 9. forduló:
Fatum-Nyírsuli – TEVA-Gödöllői RC 0-3
(-15, -21, -19)

Hasonlóan az MTK elleni, két nappal korábban, diadalittasan megvívott ütközethez, a nyírségiek ellen is esélyesként lépett pályára a bajnoki alapszakaszban szárnyaló, pontveszteség nélkül listavezető gödöllői csapat, amely azonban nem vehette félvállról a találkozót. Azért nem, mert a hazaiak az eddig lejátszott nyolc mérkőzésükből hatot – igaz, az UTE ellenit csupán óvás után a „zöld asztalnál” – megnyertek, és csak a „nagyok” (Békéscsaba, Vasas) ellen véreztek el.

Miként a Gödöllő ellen sem termett számukra babér. Városunk hatosa részint a házigazdák hibáiból, részint nagyobb ütőerejének és rutinjának köszönhetően srófolta a pontkülönbséget az első szettben, egészen addig, amíg tíz egységes réssel gond nélkül zsebelte be a nyitó játékrészt.
A második felvonás első négy pontját a vendéglátók szerezték. Előnyük azonban 5-5-nél elfogyott, majd az idő előrehaladtával hátránnyá változott. Igaz, kevésbé tetemessé, mint az első játszmában, ám Horváth András – végjátékban összeszedett teljesítményre képes – csapatának ez is elég volt, hogy megduplázza szettelőnyét.

Pazar kezdéssel (8-3) alapozta meg a mérkőzés megnyeréséhez szükséges harmadik etapot a gödöllői alakulat, majd magára húzta riválisát (8-8). Horváth mester egy időkéréssel rendezte a sorokat, ezáltal bő egy óra alatt letudta a nyíregyházi kiruccanást a szerdai, békéscsabai Challenge-kupa párharc első felvonására készülő TEVA-GRC.

Nyolc mérkőzés alapján a TEVA-Gödöllői RC csapata 24 ponttal, 24-2-es szett- és 640-502-es pontaránnyal az 1. helyen áll az NB I-ben.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online