Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Figler Kálmán lett a gödöllői központú Szent István Egyetem kancellárja

2014-10-31 17:05:58

A kormány.hu tájékoztatása szerint Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere október 31-én nyilvánosságra hozta 21 állami felsőoktatási intézmény leendő kancellárjának nevét. Köztük Figler Kálmánét is, aki a gödöllői központú Szent István Egyetemen tölti be ezt a tisztséget. Az 51 éves, közgazdász végzettségű Figler Kálmán (képen) számára nagy valószínűséggel nem lesz ismeretlen a szakterület, hiszen eddig a felsőoktatási intézmény gazdasági főigazgatójaként ténykedett.

Balog Zoltán a sajtótájékoztatón elmondta: versenyképesnek, hatékonynak, fenntarthatónak és rugalmasnak kell lennie a magyar felsőoktatásnak. A felsőoktatás átalakítása érdekében hozott döntéseknek emellett igazodniuk kell a gazdasági igényekhez, valamint figyelembe kell vennie a magyar adófizetők társadalmi elvárásait is, mivel ők azok, akik a költségvetésen keresztül finanszírozzák a rendszert.
Hangsúlyozta: az átalakítások célja egyben az is, hogy megszűnjön a felsőoktatásban a rossz gazdálkodás, amely a PPP-konstrukciók formájában csődbe is viheti az intézményeket. Ennek érdekében menedzser-szemléletű gazdasági vezetést kapnak a kancellárok személyében az állami felsőoktatási intézmények.
A miniszter elmondta: 8 felsőoktatási intézményben nem volt eredményes pályázat, az új pályázatokat a lehető legrövidebb időn belül ki fogják írni.

Аz egyetemnek nem lesz lehetősége elmozdítani a munkájukat november 15-étől megkezdő kancellárokat, mivel munkáltatójuk az oktatásért felelős miniszter. A kancellárok bizonyos döntései, intézkedései ellen a rektor legfeljebb a minisztériumhoz címzett kifogással élhet.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online