Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Vastaps kíséretében vette át Fodor László a Körösfői-emlékplakettet

2014-10-29 19:39:57

A jelenlévő ismerősökön, pályatársakon kívül, barátai, valamint egykori és jelenlegi tanítványai műsorral is köszöntötték Fodor Lászlót, a gödöllői Frédéric Chopin Zeneiskola művésztanárát abból az alkalomból, hogy a kora esti órákban átvette a Körösfői-Kriesch Aladár művészeti díjat és emlékplakettet. A rendezvény helyszíne a Gödöllői Királyi Kastély díszterme volt, ahol Ferenczi Anna, nyugalmazott zeneiskolai igazgató, a város idei díszpolgára, illetve Lázár Attila művésztanár, a helyi zeneiskola igazgatóhelyettese méltatták a fúvósok táborát képviselő jutalmazott munkásságát.

Az elmúlt század elején, Gödöllőn létrejött művésztelep 151. esztendővel ezelőtt született alapítójáról elnevezett díjat tizenhét évvel ezelőtt alapította a Körösfői-Kriesch Aladár Művészeti Alapítvány, amelynek azóta fontos küldetése, hogy minden évben megjutalmazzon egy tehetséges, fiatal, gödöllői művészt és/vagy a helyi fiatalok művészeti oktatásában, nevelésében kiemelkedő teljesítményt nyújtó pedagógust.
Idén tíz jelölt közül választott az alapítvány kuratóriuma, amelynek vezetője, a világhírű gödöllői művész unokája, Körösfői László – Őriné Nagy Cecília művészettörténész Mese, mítosz és történelem Körösfői-Kriesch Aladár műveiben című előadása után – adta át az emlékplakettet. A felemelő pillanatot hatalmas vastaps kísérte.

Az 1985-ben alakult Hot Jazz Band tagjaként is elhíresült Fodor László huszonkilencedikként csatlakozott a Körösfői-emlékplakett korábbi jutalmazotti köréhez, amit az alábbi személyek alkotnak:
Winkler Nándor és Herczenik Anna (1997), Debreczeni Zsófia (1998), László Lilla és Lőrincz Áron (1999), Baráth Nóra és Remsey Dávid (2000), Ferenczi Anna (2001), Szekeres Erzsébet és Farkas Ágnes (2002), Barta Katalin (2003), Szalay Borbála és Goschler Tamás (2004), Kiss Éva és Hidasi Zsófia (2005), Béres Ágota és Remsey Flóra (2006), Langer Ágnes és Szalai Gergő (2007), Horváth Orsolya és Kis Dorottya (2008), Gálné Bagi Márta és dr. Horváth Zoltán (2009), Széphalmi Júlia (2010), Lázárné Nagy Andrea (2011), Bajkó Dániel (2012), Őriné Nagy Cecília és Katona Szabó Erzsébet (2013).


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online