Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Átadták a Budapest Környéki Törvényszék új ügyfélcentrumát

2014-10-28 17:05:45

A bírósági ügyfeleknek olyan színvonalú szolgáltatást kell kapniuk, mint amilyen általában a versenyszférában is elvárható - erről beszélt Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke a Budapest Környéki Törvényszék új ügyfélcentrumának átadásakor, október 28-án.
Az elnök szerint fontos a bíróság szolgáltató jellegének erősítése, a kiszámíthatóság, az ügyek követhetősége, a gyors és ésszerű ügyintézés. Az OBH célkitűzése, hogy minél több bíróságon legyen korszerű ügyfélcentrum.

Hilbert Edit, a törvényszék elnöke azt közölte: a földszinten kialakított ügyfélcentrumban munkanapokon délelőtt és szerda délután is felvilágosítást kaphatnak egyes ügyekben az arra jogosultak, továbbá iratokat nyújthatnak be, másolatokat kaphatnak, iratokat tanulmányozhatnak. A terv szerint a közeljövőben elektronikusan is lehet majd időpontot foglalni az ügyfélcentrumban.

A Hungária körúti ügyfélcentrum megnyitásával több mint 20 millió forintos bérleti díjat is megtakarított a törvényszék. Az új bérleménybe került augusztustól 253 bírósági dolgozó, köztük 81 bíró, a törvényszék polgári-, közigazgatási és munkaügyi kollégiumának első- és másodfoka, a gazdasági kollégium cégbírósági csoportja, a csőd- és felszámolási csoport, a büntetés-végrehajtási csoport és a végrehajtók irodája.

A Budapest Környéki Törvényszék – az ország második legnagyobb ügyforgalmú bírósága, amelynek illetékességi területén, Pest megyében 1,3 millió lakos él – várhatóan 2016-ban költözhet át új székhelyére a Városligeti fasorba. Ez lesz az elmúlt fél évszázad legnagyobb bírósági beruházása – adta hírül az MTI.


Koszta János, a Budapest Környéki Törvényszék sajtószóvivője közleményben tudatta, hogy a –gödöllői ügyekben is eljáró – bírósághoz méltó munkakörülmények megteremtése mellett, a költözés célja a szétaprózottság megszüntetése is volt. Korábban a törvényszék szervezeti egységei a főépületen kívül egy másik Thököly úti ingatlanban, a Hungária körúti úgynevezett Siemens irodaházban, a zuglói Bácskai utcában, valamint a VI. kerületi Rózsa utcában, többnyire bérelt irodákban dolgoztak, ahonnan a Budapest, Hungária krt. 179-187. alatt található M3 Irodaházba költöztek. A bérletidíj-megtakarításon kívül további előny, hogy az épületek közötti iratmozgatás költségei is jelentősen csökkennek.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online