Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Nincs ok riadalomra, fáklyázással tisztítják a gázvezetéket

2014-10-28 08:12:28

Gödöllő magasabban fekvő pontjairól is szembetűnő volt az a hétfő esti jelenség, amiről az MTI tudósítása alapján kiderült, nem más, mint az, hogy fáklyaként égetik el a magyar-szlovák gázvezetékből egy technológiai folyamat során kiszorított mintegy 200 ezer köbméter szennyezett gázt Szadánál, az előre bejelentett „fáklyázás” sokakban riadalmat keltett

Csámpai Attila, a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője elmondta, hogy munkálatokról a helyi lakosság mellett a katasztrófavédelmet is előre tájékoztatta a Budapesti Bányakapitányság. Ennek ellenére csaknem száz telefonhívás érkezett a katasztrófavédelem megyei ügyeletére, miszerint hatalmas tűz van Szada térségében.
Nyilván a vezetéktisztításról nem tudó, főként a település mellett futó M3-as autópályán közlekedők rémültek meg a magasra csapó lángcsóvától - tette hozzá a szóvivő.

Tájékoztatása szerint a szadai kompresszorállomásnál felügyelet mellett végzett tevékenység lényege, hogy a csőhálózatból kiszorítják (kifúvatják), majd meggyújtják a szennyezett gázt. Az erős hanghatással is járó technológiai folyamat során a katasztrófavédelemnek küldött tájékoztatás szerint körülbelül 200 ezer köbméter gázt égetnek el. A másutt is használt módszer nem ad okot az aggodalomra - mondta Csámpai Attila.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online