Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Nemzetközi kihívás előtt a gödöllői röpis csajok

2014-10-24 09:23:36

Fennállása során negyedszer vág neki az Európai Röplabda Szövetség (CEV) harmadik számú kupasorozatának a TEVA-Gödöllői RC női csapata. Városunk hatosa először 2007 őszén szerepelt a Challenge-kupában, és a selejtező második fordulójában hazai pályán és idegenben is vereséget szenvedett (0-3 és 1-3) a svájci Kanti Schaffhausen együttesétől.

A TEVA-formáció következő Challenge-kupa fellépése 2012 novemberében volt, amikor a görög Olimpiakosz Pireusz jutott ellenfélül a második fordulóban. A hellének városunkban és hazai pályán egyaránt 3-0 arányban nyertek. Áttörést jelentett a tavalyi esztendő, hiszen a gödöllői lányok a selejtező második fordulójában először idegenben, majd a helyi egyetem sportcsarnokában is felülmúlták az osztrák TSV Hartberg társulatát, majd a legjobb 16 közé jutásért kis híján kiverték az izraeli Haifa Volleyball együttesét. Mindkét csapatnak a másik otthonában termett babér, így aranyszett döntött a továbblépésről, ami az izraelieknek kedvezett.

Idén a selejtező első körében kapcsolódik be a TEVA-Gödöllői RC alakulata a Challenge-kupába. Ellenfele az egykoron szebb napokat megélt osztrák SVS Post Schwechat különítménye lesz. A bajnok bécsi postásokat már nem erősíti a magyar klasszis, Sándor Renáta, a két szlovák idegenlégiós mellett, osztrákok alkotják a játékoskeretet. Edzőjük a képen látható, kubai származású Rogelio (Roe) Hernandez.
A párharc első mérkőzését október 26-án, vasárnap 18 órától a gödöllői egyetem sportcsarnokában rendezik meg, az albán Erjon Mujo és a szlovák Danica Viktorini-Lisa játékvezetői kettős közreműködésével.

A visszavágó november 2-án, vasárnap 15 órakor kezdődik az osztrák főváros szomszédságában található településen. A továbbjutó a magyar bajnok Békéscsabával találkozik a selejtező második fordulójában. Aki sikeresen veszi ezt az akadályt, alaposan a zsebébe nyúlhat, hiszen a legjobb 32 között vagy spanyol, vagy azerbajdzsáni rivális áll majd az útjába.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online