Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Idegölő végjátékokban verte a TF-et a TEVA-hatos

2014-10-24 19:32:39

NB I. alapszakasz, 7. forduló:
TEVA-Gödöllői RC – Aluprof-TF Budapest 3-0
(22, 21, 23)

Győzelemmel hangolt a vasárnapi, Schwechat elleni Challenge-kupa mérkőzésre Horváth András (képen háttal, jobbra) csapata. A fővárosiaknál másodszor volt a kezdőhatos tagja a két, frissen leigazolt légiós, a bolgár feladó, Kristina Guncseva és a szerb ütő, Miljana Trivunics.

Szakmáry Gréta blokkról kipattant ütése és Lutter Liza ász szervája nyitotta a találkozót, ám a gödöllőiek előnye hamar elfogyott. Olyannyira, hogy 6-3-ra már a jó mezőnyvédekezéssel előrukkoló vendégek vezettek. Nem sok választásuk maradt a házigazdáknak, mint pontosan bombázni. Ez azonban nem mindig volt sikeres, és egy-egy lenyelt nyitás is rontott a TEVA-hatos helyzetén (9-14). Tiszta szerencse, hogy számíthattak szerváik (Széles Petra, Csengeri Petra) hatékonyságára a gödöllőiek, akik 16-nál egyenlítettek, majd remek – főként a hálónál végrehajtott (Fritz Ágnes) – védőmunkával 21-18-ra elléptek, és célba is értek.

Szakmáryról szólt a második szett első három pontja. A hazai négyesütőt betakarták, amiért azzal állt bosszút, hogy a következő labdamenet végén óriási erővel telibe találta a rendkívül kreatívan irányító Guncsevát, majd egy ász értékű nyitással jelezte, ki az úrnő a háznál. Mindez nem szegte a TF-esek kedvét, akik tapadtak riválisukra. Mi több, egy kis játékvezetői segítséggel, 9-12-ről 17-14-re fordítottak. Egál ismét 18-nál lett. Innen idegölő lépegetéssel haladtak a csapatok. Az egy ide, egy oda pontpárbajból – újabb véleményes, ezúttal a látogatóknak kedvezőtlen játékvezető döntések közepette – városunk csapata jött ki jobban.

Pillanatok alatt elhúzott 7-2-re a TF a harmadik játszma elején, nem kis kihívás elé állítva a vendéglátókat. Horváth András lányai nem estek kétségbe a feladattól, a fővárosiak hibázgatásaiból is élve, 12-11-re átvették a vezetést. A hazai öröm azonban nem volt tartós, a nyitásfogadási galibák újra a szettnyerésre éhes vendégeket juttatták előnyhöz (13-18). Kisvártatva viszont 17-18 lett az állás majd 20-20. 22-21-nél először vezetett a játszmában a Gödöllő, amely harmadik meccslabdáját aprópénzre váltotta.

Hat mérkőzés alapján a TEVA-Gödöllői RC csapata 18 ponttal, 18-2-es szett- és 490-387-es pontaránnyal az 1. helyen áll az NB I-ben.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online