Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gémesi minden körzetben elverte lokálpatrióta klubos embereit

2014-10-21 16:41:23

Egy nappal az október 12-én megválasztott gödöllői képviselőtestület alakuló ülése előtt körülnéztünk a számok nyelvén a voksoláson elsöprő többséggel győztes Gödöllői Lokálpatrióta Klub háza táján. Lássuk, mire jutottunk!

Mivel a Gödöllőn voksolásra jogosultak többsége a „fenekével szavazott” október 12-én, rekordalacsonynak számító 41,26 százalékos részvételi arány mellett alakult ki a végeredmény. A névjegyzékben szereplő 25.640 gödöllői választópolgár potenciális szavazatából Gémesi György 8.021 voksot nyert el (31,28%), és maradt a város polgármestere.
És, amint az az alábbi – a körzetekben győztes jelöltre leadott szavazatok és a lehetséges voksolók arányszáma alapján számított – listából kitűnik, Gémesi kiérdemelte a legerősebb lokálpatrióta klubos jelölt címet is.

Pelyhe József (VI. vk.) 27,95%
Tóth Tibor (VIII. Vk.) 26,67%
Dr. Jeney László (IV. vk.) 25,96%
Halász Levente (IX. vk.) 24,32%
Kis Antal (II. vk.) 22,66%
Pecze Dániel (III. vk.) 22,31%
Varga Árpád (X. vk.) 21,59%
Dr. Pappné Pintér Csilla (VII. vk.) 20%
Szűcs Józsefné (I. vk.) 18,71%
Györfi Beáta (V. vk.) 17,34%

További érdekesség, hogy a Gémesi Györgyre leadott szavazatok száma 2.241-gyel volt több, mint a lokálpatrióta klubos jelölteknek juttatott voksok száma, ami azt is feltételezi, hogy az érvényesen szavazók egy része nem a Gémesi-féle csapatba tartozó kandidálót favorizálta a körzetekben. Városunk hetedik választási ciklusára készülő polgármestere valamennyi választókerületben felülmúlta embereit. Leginkább Halász Leventét (321 voks), legkevésbé pedig Pelyhe Józsefet (90 voks).

Ha visszapillantunk a fenti lista végére, legalább két dolog szembeötlő. Részben az, hogy a hölgyek támogatottsága volt a legkisebb, részben pedig az, hogy az adott körzetben választásra jogosultak számához képest 20 százalékos (egyötöd), illetve az alatti eredményességgel is simán mandátumhoz lehetett jutni. Erre szokták mondani, hogy a demokráciánál jobb rendszert még nem találtak ki… …akkor sem, ha a közömbösség ilyen mutatókat szül.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online