Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Módosult a mező- és erdőgazdasági földekre alapított haszonélvezeti jog

2014-10-19 11:56:23

Az alábbi, a Pest Megyei Kormányhivatal Földhivatala által kiadott hirdetmény közlésére kérte szerkesztőségünket a Pest Megyei Kormányhivatal Kormánymegbízotti Kabinetjének munkatársa:

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2014. május 1-jén a törvény erejénél fogva megszűnt a mező- és erdőgazdasági földekre, nem közeli hozzátartozók között, szerződéssel alapított haszonélvezeti jog, továbbá használat joga (a továbbiakban együtt: haszonélvezeti jog).
A földhivatalnak legkésőbb 2015. július 31-ig törölnie kell az ingatlan-nyilvántartásból valamennyi, a fenti előírás hatálya alá tartozó haszonélvezeti jogot.
A törlési kötelezettség nem terjed ki a közeli hozzátartozók között alapított haszonélvezeti jogra, ezért a törvény alapján a bejegyzett haszonélvezeti jogosultnak nyilatkozatot kell tennie arról, hogy a közte és haszonélvezetet engedő személy (tulajdonos, volt tulajdonos) között a szerződéskötés időpontjában a közeli hozzátartozói jogviszony fennállt-e, vagy sem.

2014 októberében értesítik az érintettek nyilatkozattételi kötelezettségükről. A nyilatkozatot a felhívás kézhezvételétől számított 15 napon belül, de legkésőbb 2014. december 31-ig lehet megtenni. Ezt követően a nyilatkozattételt elmulasztók haszonélvezeti jogát törlik. Az eljárás díjmentes.

Kérjük Önöket, hogy a megküldött formanyomtatványokat kitöltve, a hozzátartozói viszonyt igazoló eredeti okiratokkal együtt (egyenesági rokonok és testvérek esetén születési anyakönyvi kivonatok, házastársak esetén házassági anyakönyvi kivonat, más közeli hozzátartozói viszony esetén gyámhivatali határozat) ügyfélfogadási időben nyújtsák be, lehetőleg személyesen, vagy küldjék meg postai úton a felhívást kiadó földhivatalhoz. Az eredeti anyakönyvi kivonatot és a gyámhivatali határozatot személyes benyújtás esetén azonnal, postai előterjesztés esetén az eljárás lezárultát követően minden esetben visszajuttatják a nyilatkozatot tevő részére.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online