Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Őszi nyüzsgés a gödöllői kastély parkjában

2014-10-17 12:44:58

Kapcsolódva a Múzeumok Őszi Fesztiválja országos rendezvénysorozathoz, október 18-án, szombaton közösségépítő és felfedezésre ösztönző vetélkedőre várják az általános iskolás osztályokat a gödöllői kastélyparkba. A játékosok megismerkednek a parkkal, a szervezők hangsúlyt helyeznek a természetvédelem és a mozgás fontosságára. Az október 10-én zárult elő-regisztrációban hamar elfogytak a helyek, az izgalmas eseményen 14 osztály vesz részt.

A csoportok felfedezőcsomag, látványtérkép, természetbúvárkodásra ösztönző feladatok és kihelyezett táblák segítségével ismerhetik meg a különbséget a biodiverz terület és az intenzív fenntartású terület között, továbbá a környék jellegzetes élővilágát és a parkosítással betelepített különleges fajokat. A helyes megoldásokat leadó csoportok között 13 órakor – a táblaavató ceremónia keretében – tartják az eredményhirdetést. Minden résztvevő ajándékban részesül, a nyertes osztály egy sportszercsomagot is kap. A kastélyparkban elhelyezett növényjelölő táblákon a legmodernebb technológiák is megjelennek, hisz az azokon elhelyezett QR kódot beolvasva a kastély honlapján böngészhet tovább a látogató. Erre az alkalomra a parkról látványtérkép készült a herceg Egérváry Elemér naplójából megismert grafikával, ami egyúttal tartalmas tájékoztatót és természetbúvárkodásra inspiráló felhívást is tartalmaz.
A program során nyitva tart a királydombi pavilon, a kastély történetét megelevenítő 3D mozi pedig kedvezményesen lesz felkereshető a játékban résztvevő csoportok számára.


A Gödöllői Királyi Kastélyban mindig nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a felújított épületet élettel töltsék meg, ezért élményorientált programokat szerveznek a történelmi falakat között. Legközelebb az adventi időszakban a régimódi karácsonyok hangulatával várják Sisi kedvenc hazai kastélyában a feltöltődni vágyókat – tudatta sajtóközleményében a Gödöllői Királyi Kastély.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online