Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Már a lilák is tudják, milyen érzés Gödöllőn kikapni

2014-10-17 18:27:11

NB I. alapszakasz, 5. forduló:
TEVA-Gödöllői RC – UTE 3-0
(20, 20, 24)

Két, a bajnoki idényben eddig még veretlen csapat lépett pályára a Szent István Egyetem sportcsarnokában. Más kérdés, hogy a vendégek esetében a veretlen jelző könnyen lehet, hogy átmeneti, mivel a Nyíregyháza elleni megnyert találkozójukat – egyik alapemberük jogosulatlan játéka miatt – a szövetség illetékes bizottsága megsemmisítette, a mérkőzést 3-0-ás végeredménnyel a nyírségiek javára igazolta, és pontlevonással is sújtotta a lilákat, akik fellebbeztek a határozat ellen.

Ez a körülmény azonban nem igazán befolyásolhatta a gödöllői tréner, Horváth András társulatát abban, hogy makulátlan mutatója megtartására törekedjen az ütközet során. A nyitó játszmában 8-8-ig fej-fej mellett haladtak a riválisok, majd pillanatok alatt állva hagyta a nyitásfogadással igencsak bajlódó ellenfelét a gödöllői hatos (16-9), amely túlélt egy hullámvölgyet (18-16), és a végjátékban vezéralakjai jóvoltából bezsebelte a szettet.


Kisebb megingásokat leszámítva, a gödöllőiek a folytatásban is uralták a meccset. Mindezt főként azért tehették, mert az újpestiek többször is nehézkesen szervezték támadásaikat, és a viszonylag könnyen kivédekezett labdákat a Széles Petra, Szakmáry Gréta, Csengeri Petra alkotta ütőtrió védhetetlenül helyezte el a vendégek térfelén, vagy bombázta megjátszhatatlanul a lila mezes lányokra.

A harmadik felvonásban szépíthetett volna a lelkesen küzdő, ellenfele hibáit remekül kihasználó UTE, amely 14-8-ra és 17-13-ra is vezetett. Húsznál azonban utolérte őket az azt megelőzően nyögvenyelősen röplabdázó hazai társulat, és egy pici túlórával lezárta az ütközetet.

Négy mérkőzés alapján a TEVA-Gödöllői RC csapata 12 ponttal, 12-2-es szett- és 340-278-as pontaránnyal az 1. helyen áll az NB I-ben.

Juniorok: Gödöllő – UTE 3-0 (16, 16, 17)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online