Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Tudatos vásárlásra szerveztek gyakorlati képezést Gödöllőn

2014-09-25 17:03:52

Szeptember 19-én gyakorlati képzést szervezett Gödöllőn a Tudatos Vásárlók Egyesülete, azzal a céllal, hogy bővítse az ismereteket a közösségi mezőgazdálkodásról, illetve segítse ennek elterjedését a helyi közösségek körében.

Termelőként vagy fogyasztóként érdekli a közösségi mezőgazdaság? Szeretne maga is elindítani egy dobozrendszert, csak még nem tudja, hogyan vágjon bele? Vagy arról álmodozik, hogy minden héten megbízható forrásból származó, friss élelmiszer várja? Esetleg már egy működő közösség tagja, de szívesen bővítené a tudását, és megosztaná a tapasztalatait másokkal?
Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kaphattak választ a látogatók a szeptember 19-én, Gödöllőn tartott mezőgazdasági képzésen. A résztvevők informálódhattak továbbá a tudatos fogyasztás fontosságáról, arról, hogy közvetlenül a gazdától is hozzájuthatnak az élelmiszerekhez.

A közösségi mezőgazdálkodás a gazdák és fogyasztóik közvetlen kapcsolatán, hosszú távú elköteleződésén és partnerségén alapuló viszony. A vásárlók írásos megállapodás formájában vállalják, hogy a gazdaság termékeit előre meghatározott áron egy szezonon keresztül megveszik. A gazdálkodók pedig vállalják, hogy ebben az időszakban a közösségnek termelnek, legjobb tudásuk szerint. A képzésen Pető Áron, a szigetmonostori Biokert gazdálkodója osztotta meg gyakorlati tapasztalatait a témáról.

- A rendezvény sikerét az is bizonyítja, hogy a gödöllői Szent István Egyetemről is sokan részt vettek a programon, így ők a későbbiekben saját gazdaságaikban hasznosítani tudják majd az elhangzottakat – mondta Perényi Zsófia, a Tudatos Vásárlók Egyesületének munkatársa.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online