Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Koccintással búcsúztatták az elmúlt négy évet

2014-09-18 10:24:31

Túl van az utolsó, programtervbe foglalt képviselőtestületi ülésén a 2010 októberében négy évre megválasztott, Gödöllőt irányító 15 fős grémium. A tanácskozás érdemi része mintegy 25 percig tartott. Előtte közös fotó készült a városanyákról és a városatyákról, utána pedig alkoholmentes pezsgővel koccintottak a grémium tagjai. Mindenki mindenkinek megköszönt mindent.


A polgármester szerint eredményes négy évet zárt a leköszönő gödöllői képviselőtestület, amelynek tagjai szeptember 18-án bő tucatnyi napirendi pontot tárgyaltak meg, és – többek között – az alábbi kérdésekben foglaltak állást.

Milliárdok jöttek-mentek fél év alatt
Közel 6 milliárd forintra rúgott az idei gödöllői költségvetés első félévre eső bevételének összege, miközben az időarányos kiadások kevéssel meghaladták a 4,6 milliárd forintot. Ez utóbbi összegből félmilliárd forintot költöttek el felhalmozásra (felújítás, fejlesztés) június 30-ig.
Annak ellenére, hogy az adatok összességében kedvezőnek tekinthetők, akad egy-egy tétel, ami kilóg a sorból. Ilyen a Táncsics Mihály úton létesített új műfüves pálya használatáért éves szinten remélt 7,2 millió forintos bérleti díj, amiből az első félévben csupán 480 ezer forint folyt be a közkasszába. Vörös István rákérdezett a miértre. Gémesi György válaszában elmondta, a TAO-támogatás lehívásának ütemezése eltér a szóban forgó naptári időszaktól, ezért mutat torz képet a teljesítési adat.

Megpályázható a könyvtárigazgatói állás
November 15-ig adhatja be a pályázatát az, aki jövő év január elsejétől – öt éven át – a Gödöllői Könyvtár és Információs Központ igazgatója kíván lenni. A kandidálóknak bőven lesz idejük megvárni, miként alakulnak a várospolitikai erőviszonyok az október 12-i választás után, és ennek függvényében is dönthetnek, hogy ráhajtanak-e az álláslehetőség elnyerésére. A részletes feltételek néhány napon belül ezen az oldalon elérhetők lesznek. A pályázatokat december 15-ig bírálják el.

Harmincmilliós veszteséggel számolták fel a hulladékgazdálkodási céget
A városatyák döntöttek a Gödöllői Hulladékgazdálkodási Kft. 2014. március 31-ével lezárt egyszerűsített éves záró végelszámolási beszámolójáról, amiből kiderült, hogy a társaság 30,13 millió forintos veszteséggel fejezte be működését. Kiadható vagyon jogcímen valamivel több mint 46 millió forintot kell a végelszámolónak az önkormányzat letéti számlájára átutalni.

Tizedéért lehet kampánycélra termet bérelni
Az önkormányzati választáson induló jelöltek és jelölő szervezetek számára azonos feltételeket teremtett a városvezetés azzal, hogy a vonatkozó rendelet módosításával tizedére, azaz, 2 ezer forint/óra összegre mérsékelte a választási gyűlés céljára bérbe vehető önkormányzati tulajdonú helyiségek díját.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online