Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Ponthoz segítette a játékvezető a Vecsést Gödöllőn

2014-09-13 18:36:03

Pest megyei I. osztályú bajnokság, 5. forduló:
Gödöllői SK – Vecsési FC 1-1
(1-0)

Miután a Magyar Kupában a legjobb 32 közé jutásért szerdán lejátszott találkozón 6-1-re elvérzett a Fradi ellen az NB III-ba vágyó vecsési alakulat, Urbán Flórián – eddig száz százalékos – együttesének nem igazán lehetett más a célja a gödöllői ütközeten, mint az, hogy megőrizze szeplőtlenségét. Városunk tizenegyének viszont épp az előző fordulóban szakadt meg a nyeretlenségi sorozata, ami kellően motiválhatta Jenei Sándor különítményét.
Prózai oka volt annak, hogy néhány perces késéssel kezdődött el a találkozó. Az asszisztens jelezte, hogy az egyik kapu felső léce alatt nincs rögzítve a háló, így rohammunkában pótolni kellett a hiányosságot.

Ami a mérkőzés érdemi részét illeti, a vendégek léptek fel támadólag, többet kezdeményeztek és labdabirtoklásban is ellenfelük előtt jártak. Próbálkozásaikból azonban hiányzott a valós gólveszély, néhány lövésük után a labda a szomszédos óvoda udvarán kötött ki. Törekvéseik megvalósítását gátolta, hogy jól zárt a hazaiak védelme, és az előrevágott labdákra többször is jól érkeztek a gyors gödöllői csatárok. Az egyik ilyen lehetőségből született a házigazdák gólja a 11. percben. A kiugró Farkas Péter remekül használta ki, hogy védője nem tudta elrúgni a játékszert, odapiszkált, ami annyira jól sikerült, hogy a bőrgolyó a kimozduló kapus felett a hálóba hullott.

Kisebbfajta sokként érte a piros mezes vecsésieket a bekapott találat. Mentek is előre, hogy mihamarabb egyenlítsenek. Ez azonban nem akart összejönni. Részint azért, mert nehézkes és pontatlan volt a középpályás- és csatárjátékuk, részint pedig azért nem, mert a gödöllői tizenegy fegyelmezetten játszott, és higgadt megoldásokkal gátolta a vendégek kísérleteit. Aztán elérkezett a 81. perc, amikor Solymosi András játékvezető olyanért ítélt tizenegyest a vecsésiek javára, amiért ritkán szoktak. A csereként beállt Fülöp Alex a tizenhatoson belülről kifelé tolta a labdát birtokló ellenfelét, aki rutinosan elesett. A büntetőt Király András magabiztosan értékesítette, így – bár, a három pontért jött – nagy nehézségek árán egyetlen ponttal távozott a bajnokesélyes Gödöllőről.


A Gödöllői SK csapata 6 ponttal, 11-12-es gólkülönbséggel a bajnoki tabella 10. helyén áll. Következik: Tura VSK – Gödöllői SK szeptember 21., vasárnap 16 óra.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online