Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Imitált gyalogost ütöttek el a gödöllői iskolások

2014-09-02 12:57:12

Egy nappal az iskolakezdést követően, szeptember 2-án Gödöllőre érkezett a Magyar Autóklub „Biztonságosan közlekedni egy életúton” elnevezésű, közlekedésbiztonsági és oktatási országjáró programsorozata. A gödöllői TESCO-áruház parkolójában szeptember 7-ig (vasárnap) várják az érdeklődőket, akik különféle elméleti és gyakorlati feladatok (részeg szemüveg, borulás-szimulátor) teljesítése során tesztelhetik ismereteiket és képességeiket

A késő délelőtti megnyitón a Petőfi iskola diákjai gyakorlatoztak a rutinpályákon. Voltak, akik kerékpár nyergében szlalomoztak az akadályok között, míg mások kipróbálhatták, milyen, ha hirtelen pirosra vált a lámpa a gyalogátkelőhely előtt. Volt, akinek sikerült megállni, hogy ne üsse el a járókelőt szimbolizáló, szivaccsal borított rudat, ami az esetek többségében nem úszta meg a borulást.


Idén a Magyar Autóklub a motorosokra és az időskorú járművezetőkre is kiterjesztette közlekedésbiztonsági programját. Az időskori mobilitás elnevezésű akció a szépkorúak (70 év felettiek) biztonságos közlekedésének javítását szolgálja. Már csak azért is, mert a – statisztikai adatok alapján – a halálos balesetet elszenvedő idős emberek kétharmada nem okozója, hanem áldozata a tragikus kimenetelű közúti szerencsétlenségeknek.
További információ:
www.autoklub.hu


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online