Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Perújítás a bozótvágóval és viperával támadó gödöllői férfi ügyében

2014-08-31 15:05:58

Annak idején nagy vihart kavart a városban (is) az a bűncselekmény, ami Gödöllő egyik szórakozóhelyén történt. A tettét bozótvágó késsel és teleszkópos gumibottal (vipera) elkövető, akkoriban a Készenléti Rendőrség hivatásos állományában szolgált férfi ügyében a Gödöllői Járásbíróság 2013. január 14. napján tárgyalás mellőzésével hozott végzést, és a vádlottal szemben súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt 2 év, végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönt alkalmazott. A végzés 2013. január 29-én jogerőre emelkedett.

A történet azonban ezzel nem ért véget, mert a Pest Megyei Főügyészség az ügyben perújítási nyomozást rendelt el, aminek teljesítésével az alapügyben is eljáró Pestvidéki Nyomozó Ügyészséget bízta meg, az ügyészség pedig ismételten meghallgatta a tanúkat, illetve további bizonyítékokat szerzett be – adta hírül a Budapest Környéki Törvényszék sajtószóvivője.

Az ügyészi indítvány szerint a beszerzett bizonyítékok alapján a terhelt cselekményének eredményeként fennállt az életveszélyes sérülések bekövetkezésének reális lehetősége, az új bizonyítékok a tényállás megváltoztatását és a cselekmény súlyosabb minősítését, ennél fogva pedig az alapügyben kihirdetettnél jelentősen súlyosabb büntetés kiszabását valószínűsítik.
Ezek alapján az ügyészség indítványozta a perújítás elrendelését, azzal, hogy a megismételt eljárásra hatáskörrel és illetékességgel a Budapest Környéki Törvényszék rendelkezik. Az első tárgyalás szeptember 3-án, szerdán 9 órakor kezdődik.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online