Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Bronz dombormű készül Halászné Várady Ildikó emlékére

2014-08-06 13:17:16

Ismerősei, barátai és tisztelői kezdeményezésére domborművel tisztelegnek az idén januárban, 81 éves korában elhunyt Halászné Várady Ildikó emlékének. A hírt Halász Levente önkormányzati képviselő jelentette be a gödöllői képviselőtestület július 31-i, rendkívüli ülésén.

A hosszú évtizedeken át a Török Ignác Gimnáziumban tanított pedagógus egykoron vezetője volt a Magyar Leánycserkész Szövetségnek, így kézenfekvőnek tűnt, hogy a róla – Márvány Miklós által – tervezett portrét (képen) a Művészetek Háza Gödöllő épülete melletti zöld területen álló, cserkészfiút ábrázoló szobor talapzatán helyezik el.
A köztéri műtárgy alsó részének három oldalán jelenleg a nemzetközi cserkészmozgalom alapítói, Robert és Olave Lord Baden Powell, a 75 évvel ezelőtt Gödöllőn lezajlott leány cserkész-világtalálkozó szervezője, Lindenmeyer Antónia és gróf Teleki Pál főcserkész portréi láthatók. A Halászné Várady Ildikóról készülő dombormű a talapzat negyedik – eddig üres – oldalán állít majd méltó emléket a település oktatási- és közéletében meghatározó szerepet betöltött személynek.

A relief bronzból készülne, gödöllői szobrász alkotásaként. A művészi és kivitelezési munkálatok – várhatóan – 800 ezer forintos költséggel járnak. Az összeget adományokból tervezik összegyűjteni.
Az adományokat szeptember 30-ig a Gödöllői Értékvédő Közhasznú Egyesület számlájára (65100266-11058186-00000000) lehet átutalni, illetve a Városháza 216-os szobájában, Szénási Szilviánál készpénzben befizetni.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online