Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Idén Ferenczi Anna lesz Gödöllő díszpolgára

2014-08-05 12:32:09

Június 19-én a gödöllői képviselőtestület tagjai zárt ülésen döntöttek arról, hogy idén ki legyen a város díszpolgára. A választás Ferenczi Annára esett, aki a Művészetek Háza Gödöllő épületének konferenciatermében augusztus 20-án, szerdán 18 órától lezajló ünnepi képviselőtestületi ülés során veheti át a díszoklevelet és a város címerével ékesített arany pecsétgyűrűt.


A Gödöllő Város Díszpolgára cím 1996-os újraalapítása óta tizennyolcan részesültek az elismerésben. Legutóbb Szűcs Lajos olimpiai bajnok (1968) labdarúgó. Ebben az évben a közel három és fél évtizedes zenepedagógia munkásságot felmutató Ferenczi Anna zongora-szolfézs tanár, a gödöllői Fréderic Chopin Zeneiskola nyugalmazott igazgatója (1991-2008), akit a városatyák öt díszpolgár-jelölt közül tartottak méltónak a település legrangosabb kitüntetésének elnyerésére.

A 69 éves zenepedagógusnak nem ez az első gödöllői elismerése. Tizenhárom évvel ezelőtt kiérdemelte a Körösfői-Kriesch Aladár emlékplakettet, majd 2002-ben Gödöllő Városért díjjal tüntették ki.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online