Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Palánta Családi Napközi Gödöllőn

2014-08-03 17:42:27

Kisgyermekes szülőknek segít a Palánta Családi Napközi, Gödöllő központjában, egy hangulatos, gyerek- és családbarát házban. A mindennapokban való segítségnyújtásról, az intézmény működéséről Volentér Anettel, a Palánta vezetőjével beszélgettünk.

- Milyen hely ez és milyen szolgáltatásaik vannak?
- A közel 100 négyzetméteres, új építésű, napfényes házban két szinten működünk. A földszinten egy nagy csoportszoba, és egy kisebb pihenőszoba alkotja a családi napközi bázisát. Az emeleti térben, a nagy teremben tornafoglalkozások, jóga, szülinapi zsúr, nyári tábor és bármilyen előadás tartható, akár 50 fő is elfér. A kisebb teremben tanácsadás, korrepetálás, egyéni fejlesztés, valamint kis csoportos nyelvoktatás érhető el jelenleg.
Pedagógusaink, foglalkozás vezetőink: Farkas Melinda pszichológus, Fekete Eszter jógaoktató, Futó Judit mozgásfejlesztő pedagógus, Mikó Márta drámapedagógus, Péter Sarolta angoltanár, Szabó Dóra pszichológus, tréner és Ujváry Éva festésterapeuta.
Nyitottak vagyunk befogadni helyet kereső egyéb tevékenységeket is. Vetítővásznat, flipchart-táblát, igény szerint projektort, laptopot tudunk biztosítani.


- Hogyan lehet igénybe venni, alkalmanként, rendszeresen, mik a legnépszerűbb megoldások?

- A családi napközi szolgáltatás olyan, mint egy mini bölcsőde. Azzal a különbséggel, hogy nálunk igény szerint lehet akár néhány napra, vagy csak délelőttre kérni az ellátást. Mivel összesen hét gyerek van egy csoportban, nagyobb figyelem jut rájuk, annak minden előnyével. Napi foglalkozásainkon minden fejlesztendő területre figyelünk, énekelünk, mondókázunk, bábozunk, festünk, gyurmázunk, és nagy hangsúlyt fektetünk a mozgásfejlesztésre is.
Gyakran veszik igénybe időszakos gyermekfelügyeleti szolgáltatásunkat is, ebben az esetben a szülő alkalmanként néhány órára hagyja nálunk gyermekét.

- Kik vigyáznak a gyerekekre, milyen a Palánta csapat és milyen az együttműködés a szülők és a Palántások között?

- A gyermekekre négy, több év tapasztalattal rendelkező, szakképzett dajka vigyáz, akik a szakképesítés megszerzése mellett számos extra képzést kaptak. A családi napközi szakmai munkáját emellett fejlesztő pedagógus, pszichológus, óvodapedagógus segíti.
A 21. század minden csatornáján kapcsolatot tartunk a szülőkkel. Email-en, szórólapon, honlapon, közösségi portálokon jelen vagyunk, de a személyes kapcsolatot tekintjük a legjobbnak, ezért mindenkit szeretettel várunk délelőttönként látogatóba az „otthonunkba”.


- Hol, mikor és hogyan érhető el a Palánta?

- Elérhetőségünk: 2100 Gödöllő, Szilhát utca 14. Telefonszámunk: (06-30) 870-6304, Volentér Anett. Honlapunk: www.palanta.gak.hu. Email címünk: palanta@gak.hu.

Minden hétköznap 7:30-17:30-ig elérhetők vagyunk a Szilhát utcában, 12 és 15 óra között – a gyermekek pihenőidejében – korlátozottan tudjuk megmutatni az épületet, mert a picik nyugalma számunkra nagyon fontos.
Kedvet kapott, hogy benézzen hozzánk? Szeretettel várjuk! Akár már most kérjen időpontot telefonon, hogy kérdéseire választ adhassunk, és körbe tudja járni a ház minden szegletét!  Látogasson el honlapunkra, jelöljön be ismerősként a Facebook-on! Találkozzunk napközben, családi napközinkben!


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online