Vissza normál nézetbe Nyomtatás

A szabadságot nem csak szeretni kell, hanem tisztelni is

2014-06-19 17:42:37

Ebben az évben a kétszeres Kossuth-díjas író- és költőnőt, Jókai Annát érte az a megtiszteltetés, hogy átvegye az adományozását tekintve tizennégy éves múltra visszatekintő Magyar Szabadságért díjat. Az elismerő címet olyan személyeknek ítélik oda, akik az elmúlt évtizedekben tevékenységükkel jelentős mértékben hozzájárultak hazánk önállóságához, függetlenségéhez, illetőleg a magyarság megmaradását szolgáló alkotások létrehozásához.

A Gödöllői Királyi Kastély dísztermében a késő délutáni órákban lezajlott díjátadó ünnepségen Koltay Gábor filmrendező, a Magyar Szabadság Napja Alapítvány kurátora méltatta a kitüntetettet.
Jókai Anna köszönőbeszédében kihangsúlyozta, hogy nincs annál nagyobb díj, mint, amikor az ember azt érzi, hogy szeretetből kapta. Számára ez a díj ilyen, és fő helyre kerül majd az általa nagyon szeretett angyalszobor-gyűjteményében. Az írónő a szabadságról azt mondta, azt nem csak szeretni kell, hanem tisztelni is. A szabadság felelősség nélkül szabadosság – fogalmazott a díjazott.


A 82. életévében járó Jókai Anna olyan, a Magyar Szabadságért díjjal az elmúlt években elismert személyekből és kulturális formációból álló illusztris társasághoz csatlakozott, mint Nemeskürty István (2000), özvegy Antall Józsefné (2001), Makovecz Imre és a Kormorán együttes (2002), Csoóri Sándor (2003), Csedő Csaba István (2004), Duray Miklós (2005), Pozsgay Imre (2006), Sebestyén Márta (2007), Grosics Gyula (2008), Tempfli József és Rózsás János (2009), Bánffy György (2010), Markó Béla (2011), Mádl Dalma (2012),valamint Sólyom László (2013).


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online