Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Jubileumi polgármesteri világtalálkozót rendeznek Gödöllőn

2014-06-17 09:43:21

Június 28-án, szombaton és 29-én, vasárnap immár tizedik alkalommal rendezik meg a Magyar Polgármesterek Világtalálkozóját Gödöllőn. A jubileumi esemény helyszíne a Gödöllői Királyi Kastély lovardája lesz. A találkozó fővédnöki tisztét dr. Paczolay Péter, a Magyar Alkotmánybíróság elnöke vállalta el.

A kétnapos találkozó június 28-án nyitó plenáris üléssel kezdődik, majd a délutáni órákban három szekcióülést tartanak a visegrádi négyek (V4) önkormányzati szövetségek és a V4 testvérvárosok találkozója, a települések fenntartható fejlődése, valamint a településüzemeltetés, közszolgáltatás, energiapolitika és környezetvédelem témakörökben. Este fél 9 órától a Magyar Szabadság Napja ünnepi műsora szerepel a programkínálatban: az alsóparki helyszínen Toldi musical-költeményét mutatják be az ExperiDance Produkció Tánckara és az Isterfilm művészeinek közös előadásában.
Június 29-én plenáris üléssel folytatódik a munka, és díjakat (Polgármesteri Ezüstlánc, illetve Arany Pecsétgyűrű) vehetnek át a kiemelkedő polgármesteri munkát végző településvezetők.
Az már nyilvánosságra került, hogy idén a 81 éves, kétszeres Kossuth-díjas írónőnek, Jókai Annának adományozzák a Magyar Szabadságért díjat. A ceremóniát június 19-én, csütörtökön 16 órától rendezik meg a kastély dísztermében.


A világtalálkozóra érkező vendégeket az egyetemi kollégiumban szállásolják el. A rendezvények a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) tagönkormányzatainak képviselői nettó 9 ezer forintért, a nem MÖSZ-tagönkormányzati delegáltak pedig nettó 16 ezer forintért vehetnek részt. A díj tartalmazza a kétnapos rendezvény valamennyi programján, kulturális eseményén történő megjelenés költségét, továbbá az összes, étkezéssel és vendéglátással járó kiadást. Forrás: magyarpolgarmester.hu


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online