Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Lesz-e forrás a gödöllői HÉV városi szakaszának fejlesztésére?

2014-06-16 17:54:16

A napokban szárnyra kapott sajtóhírek szerint Lázár János kancelláriaminiszter döntése értelmében 2020-ig nem lesz forrás a gödöllői HÉV városi szakaszának fejlesztését is érintő projektre, a HÉV és a 2-es metró összekapcsolására. Választási kampánya során, egyik kiadványában Vécsey László, a gödöllői központú választókörzet egyéni képviselője maga is célként fogalmazta meg ennek szükségességét.
Van-e alapja a kötött pályás gödöllői tömegközlekedés megújulását kedvezőtlenül befolyásoló a hírnek, vagy nem eszik olyan forrón a kását? – kérdeztük a kormánypárti honatyát:

- A brüsszeli forrásmegosztási szabályok jelenleg nem teszik lehetővé, hogy a főváros több fejlesztési forráshoz juthasson. A kormánynak kiemelten fontosak a budapesti fejlesztések, ezért a kabinet maximális mértékben élt az Európai Bizottság által felkínált lehetőséggel, hogy a fejletlen régiók, valamint a vidéki városok számára elérhető uniós pénzek három százalékát budapesti fejlesztésekre csoportosítsa át. Ez azonban nyilvánvalóan kevés a tervezett budapesti fejlesztésekhez.
Bízom a kormányzat és a főpolgármester összehangolt lobbierejében, hogy el tudják érni a brüsszeli szabályok módosítását. A választókerület képviselőjeként pedig mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy a 2-es metró – gödöllői HÉV összekötése és az ehhez kapcsolódó gödöllői fejlesztések megvalósuljanak.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online