Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Egyéni bronza után 6. lett a csapattal Gémesi Csanád

2014-06-14 17:15:40

Meghatározó szerep hárult a franciaországi Strasbourgban zajló vívó Európa-bajnokság június 14-i zárónapján megrendezett kardcsapat-versenyben a Gödöllői EAC újdonsült Európa-bajnoki bronzérmes pengeforgatójára, Gémesi Csanádra. Rajta kívül a 2012-es londoni olimpia egyéni bajnoka, Szilágyi Áron, Szatmári András és Decsi Tamás alkották a magyar kvartettet.

A viadalon 12 ország legjobbjai léptek pástra, négy formációnak nem kellett vívnia a legjobb 8 közé jutásért. A mieinknek igen, a spanyolok ellen, a kék páston. A hispánok már az első két csörte után komoly hátrányba kerültek, hiszen – miként a hollandok a focivébén – Szilágyi 5-1-re, majd Gémesi 5-0-ra hozta az asszóját. Később voltak szorosabb és elvesztett párharcok is, de összességében semmi nem fenyegette a magyarok 45-34 arányú sikerét. Szatmári +6-os, Gémesi +3-as, míg Szilágyi +2-es találattöbblettel rukkolt elő.
Az elődöntőbe jutásért a németek következtek. A mieink szemszögéből nem indult jól a találkozó, mivel Szilágyi és Gémesi egyaránt 5-3-ra veszített. Szatmári egy 8-5-ös győzelemmel kozmetikázott az eredményen, ám Csanád 5-1-re elbukta a Wagner elleni asszóját. A gödöllői fiút lecserélték, helyére Decsi állt be, aki nem vallott szégyen, és Szatmári egy 9-5-ös diadallal 39-40-nél adta át a pástot Szilágyinak. Az olimpiai bajnok sajnos nem tudott fordítani, 5-4-re alulmaradt, és a németek 45-43-ra nyertek.

Az 5-8. pozíciókért levívott helyosztókon először a franciák tornyosultak a mieink előtt. Gémesi Csanád ezen a meccsen nem vívott. Nyitásként Szatmári és Decsi egyformán 5-2-re veszítette el csörtéjét, de jött Szilágyi, aki egy 11-2-es részeredménnyel helyreállította a világ rendjét, és innen már révbe ért a magyar egység (45-38).
Az 5. helyért a románokat kellett felülmúlni. Nem ment. Szilágyi és Szatmári jól kezdett, Decsi azonban betlizett (3-8). Lecserélték. 26-30-nál beállt Gémesi Csanád, aki 5-5-ös döntetlennel jött le a pástról. Később Szilágyi is elvérzett, így a román formáció 45-38 arányú sikerével a 6. helyre tolta a napnak (v)érmes reményekkel nekivágott magyar együttest.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online