Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Polgármesteri privilégium az ezüstérem adományozása

2014-05-15 17:27:02

Új elemként beépült a városi kitüntetések alapításáról és adományozásának rendjéről szóló önkormányzati rendeletbe a Polgármesteri Ezüstérem Gödöllőért elnevezésű díj. A település első embere által az utóbbi években már többször is átadott elismerés rendeleti szintre emelését a polgármester azzal indokolta, hogy a városban számos elismerésre váró tehetség él, azonban a városi díjban részesíthető személyek száma – a Gödöllő Város Díszpolgára és a Gödöllő Városért díj elnyerésének átlagosnál magasztosabb követelményszintje miatt – korlátozott az ezt szabályozó rendeletben.
A 4,3 centiméteres átmérőjű, kör alakú Polgármesteri Ezüstérem Gödöllőért kitüntetés – aminek odaítéléséről kizárólag a polgármester dönt – révén lehetőség nyílik azon személyek, közösségek, szervezetek elismerésére, akik a város gazdasági-, kulturális-, oktatási-, szociális-, egészségügyi-, sport- és közösségi életében maradandót alkottak, kiemelkedő eredményeket értek el, kiemelkedő szervező és irányító tevékenységet folytatnak, innovatív szakmai programot dolgoznak ki és alkalmaznak, illetőleg színvonalas és eredményes munkájukkal szolgálják a társadalmat és Gödöllő városát.

A Gödöllő Város Díszpolgára és a Gödöllő Vállalkozója díjban részesülők kivételével, a jövőben jobban járnak azok a kitüntetettek, akik a Gödöllő Városért díjat, a Gödöllő Kultúrájáért díjat, a Gödöllő Gyermekeiért, Ifjúságáért díjat, valamint a Gödöllő Egészségügyéért díjat érdemlik ki.
A Gödöllő Városért díjas személyek az eddigi 100 ezer forint helyett 200 ezer forintot kapnak, az elismerést elnyerő közösségek pénzjutalma pedig 300 ezer forintról 400 ezer forintra emelkedik. A pedagógusnapkor esedékes Gödöllő Gyermekeiért, Ifjúságáért díjjal kitüntetett személyek 100 ezer forintra számíthatnak a korábbi 50 ezer forinttal szemben. Hasonló a helyzet a kulturális és egészségügyi díjas személyeknél is, míg ez utóbbi elismerés közösségi jutalmazottjai az eddigi 150 ezer forint helyett 200 ezer forintra tarthatnak igényt.


Stúdióbeszélgetések Gödöllő és környező települések sportolóival

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online