Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gödöllői világszenzáció Cannes-ban

2014-05-03 09:06:10

A világon sehol sem készült még olyan film, ahol egyszerre kétszáz kutyát mozgattak volna a felvételek során, csak Magyarországon. A 76. Cannes-i Filmfesztivál hivatalos válogatásába bekerült Fehér Isten című, Mundruczó Kornél rendezte alkotás kutyás jeleneteit Halász Árpád és az általa vezetett Gödöllői Kutyasport Központ (GKSK) trénerei hozták létre.

A világon egyedülálló módon több jelenetben is közel kétszáz kutyát kellett mozgatni. A filmben szereplő kutyák legnagyobb részét menhelyekről válogatták, majd a kiképzés és a forgatás után gazdát kerestek és találtak a boldog „filmsztároknak”. Teresa Miller, amerikai tréner és csapata pedig másik 3 kutyát és azok dublőreit hozták a filmbe az Egyesült Államokból.

- Nagy örömmel tölt el, hogy beválogatták a Fehér Isten című filmet Cannes-ba, hiszen úgy gondolom, hogy a film kivételes mondanivalója mellett reflektorfénybe kerülhet a pozitív megerősítést használó munka eredményessége is - mondta Halász Árpád kutyatréner, mesterkiképző, nemzetközi teljesítménybíró. A Gödöllői Kutyasport Központ vezetője kiemelte: a világon egyedülálló módon oldottuk meg azt a nehéz tréneri feladatot, hogy a felvételek során rendezett, előre eltervezett módon kétszáz kutya mozogjon a kamera előtt. Munkatársaimmal, a GKSK trénereivel együtt négy hónap alatt készítettük fel a közös és az egyéni feladatokra a kutyákat.


A filmben szereplő kutyák többségét menhelyekről válogatták, majd a forgatások után a kiképzett kutyusok mind gazdára találtak – olvasható a Beszédírók Kft. által kiadott sajtóközleményben.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online