Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Tíz éve az unióban: Gödöllő is ünnepelte a csatlakozást

2014-05-01 12:12:00

Napra pontosan 10 esztendővel ezelőtt, 2004. május 1-jén Magyarország csatlakozott az Európai Unióhoz. Hazánkkal együtt az akkor bővítéssel 25 országra nőtt a tagállamok száma.

A jeles eseményt Gödöllőn is megünnepelték. A csatlakozás napjának reggelén helyi óvodások segédkezésével kocsányos tölgyet ültettek a Táncsics Mihály úti emlékparkban, az esti órákban pedig tűzijátékkal zárult fesztivált rendeztek a Városháza előtti téren. Éjfélkor a Gödöllői Vegyeskar és a Cavaletta Kórus tagjai – az esősre fordult időjárás miatt erősen megfogyatkozott közönség előtt – elénekelték a magyar himnuszt és az Európai Unió himnuszaként számon tartott Örömódát.


A csatlakozás időpontjában nagy valószínűséggel senki nem gondolta, hogy Gödöllő hét évvel később kulcsszerepet játszik az Európai Unió történetében. Pedig így lett, mert hazánk soros elnöksége idején, 2011 első félévében a városunkban található Grassalkovich-kastély számos kiemelt rendezvénynek, találkozónak és tanácskozásnak szolgált impozáns helyszínéül.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online