Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Ötmillióból tüntetik el a gödöllői egészségügyi központ homlokzati repedéseit

2014-04-30 18:02:32

Eredetileg úgy volt, hogy 500 ezer forintból megoldható a gödöllői Tormay Károly Egészségügyi Központ Petőfi Sándor utcai épülete homlokzatának állagmegóvása. A tüzetesebb szakmai szemle során azonban kiderült, nagyobb a baj, így a korábban kalkulált összeg csaknem tízszereséért végezhető el a feladat.

Az épület utcai és belső udvari homlokzatán jelenleg 24 helyreállítandó mező és további 41, hajszálrepedéssel érintett meghibásodási pont látható. Az első körben megkeresett szakcégek illetékesei jelezték, hogy a kiterjedt repedéseket a korábban javasolt egyszerű, kis költségigényű ragasztásos technológiával nem lehet minden felületen megnyugtatóan kijavítani, egyes elemeknél részleges bontásra, újraépítésre, vagyis, komolyabb munkavégzésre lehet szükség.
A második körben meghirdetett ajánlatkérésre csupán egy vállalkozás, a gödöllői székhelyű Varga és Fiai Kft. adott árat. A cég csaknem bruttó 5 millió forintért, június 6-i tervezett határidővel vállalta a munkálatok elvégzését.

A feladat megrendelése nem igényelt volna képviselőtestületi döntést, ám tekintettel arra, hogy a szóban forgó kft. Varga Árpád önkormányzati képviselő üzleti érdekeltségébe tartozik, az előterjesztést a polgármester helyett aláíró Tóth Tibor alpolgármester szükségesnek tartotta kikérni az önkormányzati tagok véleményét. A városatyák április 30-i, rendkívüli ülésükön – 8 igen szavazattal és 2 tartózkodással – jóváhagyólag tudomásul vették a vállalkozási szerződés megkötését.



Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online