Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Feketén adott munkát több gödöllői vállalkozás

2014-04-25 09:22:18

Közzétette az adóhatóság (NAV) azon adózók listáját, akik be nem jelentett alkalmazottat foglalkoztattak. A listán jelenleg 4.780 adózó szerepel. Köztük gödöllőiek is.

Az állami adóhatóság a munkaügyi kapcsolatok rendezettsége törvényi feltételeinek más szervek eljárásában történő felhasználása céljából a honlapján folyamatosan nyilvánosságra hozza azoknak az adózóknak a nevét, székhelyét, adószámát, akik tekintetében jogerős és végrehajtható közigazgatási vagy bírósági határozat megállapította, hogy nem tettek eleget a munkaviszony létesítésével összefüggő bejelentési kötelezettségüknek. Az adóhatóság a honlapján közzétett adózók adatait – feltéve, hogy a közzététel alapjául szolgáló jogsértést az adózó ismételten nem követte el – a közzétételtől számított két év elteltével törli.

A tetemes hosszúságú listán gödöllői székhelyű vállalkozások is szerepelnek. Gyors böngészés után összesen 10 ilyenre bukkantunk. Kettő közülük két esetben is fennakadt az ellenőrzésen. A jogsértők között két pékség is van, és ugyanennyi egyéni vállalkozó hasalt el az ellenőrzésen. Egyikük a József Attila utcában rendelkezik székhellyel, míg a másikat a Művészetek Háza Gödöllő épületének Szabadság út 6. szám alatti címén tartják nyilván a hatóságok.
A dolgozókat feketén foglalkoztatott gödöllői vállalkozások körében fellelhető egy multinacionális cég is, és az egyik önkormányzati alapítású gazdasági társaság szintén lebukott a hatósági ellenőrzés során.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online