Vissza normál nézetbe Nyomtatás

TDM-szervezetté nyilvánították a Gödöllő Környéki Regionális Turisztika Egyesületet

2014-04-25 15:43:06

Egyes vélemények szerint a korábbi években mintegy 100 millió forintos, turisztikai fejlesztési célokat szolgáló támogatást bukott el településünk és térsége azzal, hogy a Gödöllő Környéki Regionális Turisztikai Egyesület (GKRTE) és a gödöllői városvezetés párhuzamosan nyújtott be pályázatot a gödöllői központú fogadóterület idegenforgalmi szereplőit összekapcsoló Turisztikai Desztinációs Menedzsment (TDM) szervezeti rendszer kialakítására, és a kérvényeket elutasították. Az erősen kötélhúzás-szagú történet április elején fordulatot vett: a GKRTE bekerült a TDM-szervezetek nyilvántartási rendszerébe.

Legutóbb szinte napra pontosan öt esztendeje szóltak arról a hírek, hogy a GKRTE alapításában résztvevő, de a szervezet kötelékéből 2007-ben milliós nagyságrendű tagdíjhátralékkal kilépett gödöllői önkormányzat és az immár közel húsz esztendeje működő GKRTE Turisztikai Desztinációs Menedzsment (TDM) szervezetként történő befogadása iránt egymástól függetlenül benyújtott pályázatát az akkori szaktárca illetékese elutasította, mondván: az alulról építkező rendszerben nincs és nem is lesz mód párhuzamos szervezetek dotációjára.

Tudomásul véve a Gémesi György fémjelezte városvezetés részéről tanúsított, az együttműködést nem szolgáló hozzáállást, ugyanakkor nem feladva a TDM-szervezetté váláshoz szükséges jogosultság megszerzését, a GKRTE vezetése az utóbbi hónapokban jelentős erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy megszerezze a TDM-regisztrációt, aminek birtokában az érintett települési önkormányzatok, a kulturális intézmények, a turisztikai vállalkozások és civil szervezetek szakmai tevékenysége hatékonyabbá, eredményesebbé válhat.

A gödöllői székhelyű egyesület 16 települési önkormányzattal – Acsa, Csömör, Dány, Domony, Fót, Galgamácsa, Hévízgyörk, Iklad, Isaszeg, Mogyoród, Nagytarcsa, Tóalmás, Vácegres, Váckisújfalu, Valkó és Zsámbok – kötött együttműködési megállapodást, amivel megfelelt a TDM szakmai regisztráció feltételeinek. A Nemzetgazdasági Minisztérium Turisztikai Főosztályának vezetője, dr. Nemes Andrea által aláírt határozat április 7-én keltezett, a GKRTE tagsága pedig az április 25-én, Veresegyházon megrendezett közgyűlésen értesült hivatalosan a kedvező döntésről.

Idén ők kapták a Gödöllői Régió Turizmusáért díjat
A hosszú évek után nem a domonyvölgyi Lázár Lovasparkban lezajlott rendezvény végén ezúttal is átadták a Gödöllői Régió Turizmusáért 2014 díjat. Az első ízben 2000-ben odaítélt kitüntetést, illetve az ezzel járó díszoklevelet Perna Páltól, a GKRTE elnökétől kapták meg az egyesület választmánya által elismerésre méltónak tartott személyek.


Nevezetesen: Holló Ilona, Zsámbok polgármestere (balról a második), Kis Miklós, Nyársapát polgármestere (kórházi kezelése miatt nem tudott részt venni a díjátadón), Nagyné Kovács Éva, a nyársapáti Szarka Mihály Művelődési- és Szabadidő Központ munkatársa (jobbról a második), Vörös István, a GKRTE felügyelő bizottságának elnöke (jobbra), valamint a Nyugállományú Honvédők Nagytarcsai Egyesületének közössége, amelynek nevében Papp János alelnök (balra) vette át az elismerést.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online