Vissza normál nézetbe Nyomtatás

ArboFeszt: tartalmas programok a természeti ékszerdobozban

2014-04-24 17:20:36

Ékszerdoboznak nevezhető természeti környezet, önkéntesek kitartó munkája és tartalmas programok. Kell-e ennél több egy rendezvény sikeréhez? Valószínűleg, nem. Így gondolják ezt az idei ArboFeszt szervezői is, akik ma délután a gödöllői arborétum völgyszínpadán népszerűsítették a május 23-án és 24-én lezajló eseményt.

Az ArboFeszt az elmúlt évben honosodott meg a Gödöllő szomszédságában található arborétumban, és a sikeren felbuzdulva, a szervezők erre az évre új koncepcióval rukkoltak elő. Idén négy alappillér alkotja a rendezvény gerincét, figyelembe véve a különböző korú közönség igényeit, a területi adottságokat és a turisztikai lehetőségek népszerűsítésének fontosságát. A május végi eseményen két fesztivál csatlakozik az ArboFeszthez: a gödöllői Waldorf óvoda és iskola ekkor tartja meg a több mint 20 éves múltra visszatekintő Pünkösdi Bazárját, illetve a G7 is az ArboFeszt keretében szervezi meg a II. Helyi Élelmiszer Fesztivált.

Egyértelmű cél, hogy az ArboFeszt tartalmas programjai által a gödöllőiek és a környékbeliek közül minél többen megcsodálhassák a 300 hektáros területen elterülő, a Pilisi Parkerdő Zrt. kezelésében lévő arborétum mintegy 10 százaléknyi látogatható részét. Erre szolgálnak a családi nap rendezvényei (kézműves foglalkozások és -vásár, ügyességi játékok, bábszínház, játszóház), a helyes életmód és a táplálkozás propagandája (élelmiszer vásár, előadások, kóstolók, főzőverseny), a helyi civil egyesületek bemutatkozása, valamint a völgyszínpadon lezajló koncertek. Május 23-án, pénteken autentikus-, komoly- és népzenei válogatással várják az érdeklődőket, egy nappal később pedig a „zene minden felfogásban, térségi zenészek tálalásában” elnevezésű buli szerepel a kínálatban.

Rajtuk nem múlik az ArboFeszt sikere: Kecskés Judit civil referens, Kovásznai Szász Gergely szervező, Tóth Tibor alpolgármester, Gazdag Balázs szervező, Ö Kovács Márton szervező

Az ArboFeszt nem nyereségérdekelt rendezvény. A megvalósításhoz szükséges anyagi és egyéb feltételeket pályázati forrásból, cégek, vállalkozások anyagi támogatásából, illetve eszköz- és tárgyi felajánlásokból teremtik elő a lelkes szervezők. Az esemény további részleteiről az ArboFeszt folyamatosan frissülő honlapján lehet tájékozódni.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online