Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Városismereti túrát szerveznek május utolsó vasárnapján

2014-04-19 11:42:04

Városismereti túrára invitálja az érdeklődőket a Margita 344,2 Turisztikai és Sport Egyesület. Már most érdemes a naptárba előjegyezni, hogy május 25-én, vasárnap nem csak helybéliek tesztelhetik, mennyit tudnak Gödöllőről, hanem nem idevalósiak is kutakodhatnak a település utcáin.

A különlegesnek számító esemény A régi ház - Kezdet és vég elnevezésű, 2014-es, tematikus, gödöllői kulturális rendezvénysorozat és a Margita Kupa része, támogatója az első világháborús centenáriumi emlékbizottság. Az oklevéllel, kitűzővel és további meglepetés-ajándékokkal díjazott túrán egyedül és csoportosan is lehet indulni.
A feladatmegoldásokkal tarkított városi kalandozás rajtja és célja a Városháza előtti téren lesz, ahol 8.30 és 12 óra között fogadják a nevezéseket. Nevezési díj 500 forint/fő. A táv 10 kilométer, a szintidő 4 óra.
A rajtnál térképet és feladatlapot kapnak az indulók, a megjelölt helyek felkeresését a kérdésekre adott válaszokkal tudják igazolni. A kérdésekre a válaszokat a helyszínen kell megkeresni. A feladatlap kitöltéséhez íróeszközt mindenki hozzon magával. Előnevezés május 20-ig (kedd) lehetséges a varosismereti.tura.godollo@gmail.com email-címen.

Fontos megjegyezni, hogy a túra napján, 10 és15 óra között a résztvevők számára ingyenesen látogatható az egyetemi víztorony és a Gödöllői Iparművészeti Műhely Körösfői utcában található kertje, illetve időszakos kiállítása. Ezen felül a Szent István Egyetem botanikus kertjét is díjmentesen kereshetik fel a túrázók, ha kíváncsiak – mások mellett – az Év fája 2013 verseny hazai győztesére és az idei európai megmérettetés második helyezettjére, a mesebeli vén vackorra.



Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online