Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Az önkormányzati politikus esete a pártpolitikussal

2014-04-17 14:43:18

Április 17-i ülésükön – 11 igen és 1 nem szavazattal – a gödöllői képviselőtestület tagjai elfogadták az önkormányzati gazdálkodás 2013. évi zárszámadását. Csak Vörös István kérdezett, vita is lett belőle...

Az elmúlt esztendőben a gödöllői költségvetés valamivel több mint 6,6 milliárd forintos bevételre tett szert, amiből közel 5,6 milliárd forintot költöttek el. A két összeg közötti, mintegy 1,1 milliárd forintos különbséget pénzmaradványként nevesítették. A város vagyona tavaly december végén kevéssel meghaladta a 29 milliárd forintot.

Az előterjesztés tárgyalása során csupán Vörös István (Fidesz) tett fel kérdéseket, bizonyos összegek (testvérvárosi kapcsolatok, városi marketing, sportszövetség, szakértői díjak) felhasználásának részletesebb kifejtését, magyarázatát kérve. Gémesi György érdemi választ ugyan nem adott, de azt azért szóvá tette, megnyugtató, hogy egy közel 7 milliárd forintról szóló zárszámadás kapcsán képviselőtársa csak elenyészőnek számító tételek után kíváncsiskodik. Mondandója során a polgármester újfent Vörös István fejére olvasta a korábbi, ismeretlen tettes ellen tett feljelentéseket, az új versenyuszoda beruházás előkészítésének elhallgatását, kiemelve, hogy ő – országos érdekképviseleti szervezet vezetőjeként (MÖSZ) is – önkormányzati politikus, szemben a Fidesz képviselőjével, akit pártpolitikusnak titulált.
Vörös István visszautasította Gémesi szavait, és hozzátette: nem érti, miért csodálkozik a polgármester, aki a konkrét válaszadás helyett inkább vádaskodik, és a választási kampány során különféle médiafelülteteken rendszeresen bírálta a kormányzati intézkedéseket.



Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online