Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Egész hónapban zajlik a gödöllői rendőrök guruló akciója

2014-04-14 17:54:44

Javában zajlik, és a hónap végéig biztosan tart a gödöllői rendőrök guruló akciója a helyi kapitányság illetékességi területén. Információink szerint a Gödöllőn közlekedőkre kiemelt figyelmet fordítanak majd a zsaruk, akik nem csak a gépjárművezetőket, hanem a gyalogosan vagy kerékpárral haladókat is ellenőrzik. Egy napon belül akár a település több pontján is belefuthatunk az akcióba, hiszen a járőrök folyamatosan helyezik át székhelyüket a város egyik részéről a másikra.

A fokozott közúti ellenőrzést indokolja:
- a gyalogosok és kerékpárosok által elszenvedett vagy általuk okozott baleset számának csökkentése, illetve a rendelkezésre álló preventív eszközökkel azok megelőzése,
- az ittas állapotban és a vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt történő járművezetés visszaszorítása,
- a gépjárművek műszaki állapotának, a járművezetők és okmányaik ellenőrzése,
- a biztonsági öv, gyermekbiztonsági rendszer, motorkerékpár-bukósisak előírásszerű használatának járművezetőkre és az utasokra egyaránt kiterjedő ellenőrzése.

Fontos tudni, hogy a jogszabályi előírásoknak megfelelően a szabályszegő járművezetőkkel szemben figyelmeztetésnek, vagy helyszíni bírság alkalmazásának nincs helye, így – a befolyásoltság mértékének függvényében – közigazgatási eljárást kell indítani, vagy büntető feljelentést kell alkalmazni. A rendőrök elektromos légalkoholmérő készülékkel felszerelve vesznek részt az akcióban.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online