Vissza normál nézetbe Nyomtatás

A választópolgár másként beszél az utcán, mint ahogy ikszel a szavazófülkében

2014-04-13 10:19:50

A véglegessé vált választási eredmény birtokában Bertha Szilvia, a Jobbik képviselőjelöltje is eleget tett hírportálunk késének, és értékelte a voksolás eredményét. A Pest megyei 6-os számú, gödöllői központú választókerületben a harmadik legtöbb szavazatott gyűjtött, a parlamentbe kerüléstől pártja országos listáján mindössze két pozícióval elmaradó politikus így látta a történteket:

- A választási eredmény értékelése mindig attól függ, hogy az értékelő mit várt, tehát, viszonylagos. Ennek megfelelően, a Jobbik által elért országos, vagy akár az általam elért helyi eredmény tekinthető sikernek, hiszen több százalékkal növeltük a támogatottságunkat, és tekinthető kudarcnak, amennyiben azt a célt tartjuk szem előtt, hogy minimum a meghatározó befolyás megszerzése volt a Jobbik célja, de sokkal inkább a kormányzás.
Bár, a leadott szavazatok százalékaránya szerint meg is valósult a célunk – hiszen velünk együtt lehetett volna kétharmados döntést hozni, de akár egyszerű többségit is, hacsak nem döntött volna úgy a kormány, hogy a bukott baloldallal állnak össze – a választási törvény hihetetlen torzítása miatt a Fidesz-KDNP mindössze 45 százalékkal újra kétharmados erőt jelent az új országgyűlésben, míg a Jobbik közel 21 százalékos eredményéhez társuló 11,5 százalékos képviseleti erővel gyengébb lesz, mint az elmúlt négy évben...
Egy biztos: az előzetes véleményeket a választási eredmények egyáltalán nem tükrözik, vagyis, megerősíthetjük azt a tapasztalatot, hogy a választópolgár egészen másként beszél az utcán és a felmérések során, mint amit a szavazófülkében végül beikszel. Azt is tudomásul kell venni, hogy bármennyire is éles a különbség Vécsey László és saját, elmúlt négy éves képviselői aktivitásom, teljesítményem között, valamiért az emberek mégis úgy döntöttek, hogy a választókerület lakosainak érdekeit, ügyeit az én képviselői munkám töredékét felmutató Vécsey László képviselje. A választási sikerhez mindenképp gratulálok neki, ezúton is jó munkát és a lakosság érdekében sikereket kívánok. A többi jelöltnek nincs mit tenni: a választók akaratát az aktuális törvények tükrében kell tudomásul venni.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online