Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gödöllő választ!

2014-04-06 05:58:13

 



Reggel 6 órakor a Pest megyei 6-os számú választókerület központjában, Gödöllőn is megkezdődött az országgyűlési képviselőválasztás. A szavazásra jogosultak 19 óráig adhatják le voksaikat a településen kialakított 28 szavazókörben. Az új országgyűlésnek összesen 199 tagja lesz: 106-an egyéni-, 93-an pedig listás képviselőként ülnek majd a magyar parlamentben.
Körzetünk egyéni mandátumáért tizennyolcan versengenek, és az országos pártlistán ugyanennyi jelölőszervezet közül választhatjuk ki a számunkra legszimpatikusabbat. Érvényesen szavazni a szavazólapon lévő körbe tollal írt, egymást metsző vonallal lehet. Előzetes eredmény az esti órákban várható, a végleges eredményt legkésőbb április 25-ig hirdetik ki.

Az első adatok 2 százalékos részvételt mutatnak a gödöllői választókerületben
• Reggel 7 óráig a választásra jogosultak 1,64 százaléka adta le szavazatát országosan. A gödöllői központú körzetben ennél magasabb, 2 százalékos volt a részvételi arány. Gödöllőn a legaktívabb szavazókör a 10-es számú (Dózsa György úti fővárosi szociális otthon), ahol 4,17 százaléknyian voksoltak.

Narancsot nem kapnak a szavazókörökben dolgozók
• A gödöllői szavazókörökben dolgozókat a Kalória Kft. látja el élelemmel a választás napján. Reggelire téli szalámi, zöldpaprika, vajkrém, kockasajt, sajtos rúd, zsemle, alma, tea és kávé a kínálat. Ebédre gödöllői töltött csirkecombot, majonézes burgonyasalátát, valamint almás és meggyes rétest kapnak a szavazatszámlálók, míg vacsorára rántott húsos és tarjás zsemle, illetve banán jár nekik – tudtuk meg Hatolkai Szaniszló ügyvezető igazgatótól.

Magánkampány LED-fallal a Szabadság úton

Tíz százaléknál tart a gödöllői körzet
• Reggel 9 óráig a választásra jogosultak 9,5 százaléka adta le szavazatát országosan. A gödöllői központú körzetben 10 százaléknyian jelentek meg a szavazókörökben. A városban továbbra is a fővárosi szociális otthon lakói a legaktívabbak, 25,46 százalékuk már szavazott.

Földbe dugott cövekeken feszül az egyetlen független jelölt molinója a Deák téren

Aktívabbak az országos átlagnál a gödöllői körzet voksolói

11 órakor a gödöllői központú körzetben a részvételi arány 25,27 százalék volt, ami kevéssel meghaladta a 23,23 százalékos országos átlagot. A Dózsa György úti szociális otthon lakóit egyelőre nem lehet utolérni településünkön, ők már 40,28 százaléknál járnak.

Nincs munkájuk a helyi zsaruknak, szerencsére
• Délig semmilyen, rendőri intézkedést követelő esemény nem történt a gödöllői központú választókerületben. A hatóság munkatársai remélik, a helyzet a délutáni órákra sem változik.

A legkevesebben a máriabesnyői MÁV-állomáson szavaztak eddig

• Megvannak a 13 órakor rögzített részvételi adatok. Az országos átlag 34,33 százalék, a gödöllői körzeté pedig 38,08 százalék. A városban még mindig a fővárosi szociális otthon lakói vezetnek (49,54 %), a sereghajtónak számító máriabesnyői MÁV-állomáson viszont csak 29,6%-os a megjelenési arány.

• Lengyel Szilvia, az LMP képviselőjelöltje a Hajós iskolában adta le szavazatát. Nem nehéz kitalálni hogy kire…

• Facebook-oldala tanúsága szerint Bertha Szilvia, a Jobbik jelöltje
némi győzködés után magára és a Jobbik listájára szavazott Isaszegen

Az Egyetem téri, 24-es szavazókörben voksoltak eddig a legnagyobb arányban

15 órakor az országban 45,02 százalékos részvételnél tartott a szavazás, a gödöllői központú körzetben a választásra jogosultak 48,71 százaléka adta le a voksát. Településünkön a 24-es, Egyetem téri szavazókörhöz tartozó választók váltak a legaktívabbá, 60,26 százalékos mutatóval.

Csúcstartó maradt az Egyetem tér, de feljött a Boróka Egészségházban található szavazókör

Fél hatkor, azaz, másfél órával a szavazókörök zárása előtt az országos részvétel 56,77 százalékos volt, miközben a gödöllői központú választókerületben a voksolásra jogosultak 60,57 százaléka húzta be az ikszet a szavazólapokon. Gödöllőn a Boróka Egészségházban található 1-es számú szavazókör – ahol 71,52 százalékos mértékre rúgott a szavazók aránya – kis híján beérte az Egyetem téri 24-est (73,6%).

Rendkívüli esemény nélkül zajlott le a választás a gödöllői körzetben

• A Nemzeti Választási Iroda honlapján közzétettek szerint a Pest megyei 6-os számú, gödöllői központú választókerültben a nap folyamán rendkívüli esemény nem történt. A szavazókörök 19 órakor bezártak, és megkezdődött a szavazatok feldolgozása. Előzetes eredmény a késő esti órákra várható.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online