Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Csata lesz április 6-án

2014-04-03 10:18:45

Március 29-én a tiszafüredi megemlékezéssel elkezdődött, majd április 1-jén a boldogi toborzó menettel és a másnapi hatvani csataimitációval (képen) útjára indult a 26. Tavaszi Emlékhadjárat, Közép-Európa legnagyobb katonai hagyományőrző rendezvénysorozata. A Magyar Hagyományőr Világszövetség, az érintett önkormányzatok, művelődési intézmények és a helyi hagyományőrző egyesületek rendezésében lezajló látványosság résztvevői városunkat is érintik.

Az eseménysorozat egyik fő látványossága, a népi életképekkel és katonai díszszemlével ötvözött csatabemutató április 6-án, vasárnap lesz Isaszegen, a Szoborhegy alatti területen. Az osztrák túlerővel szembeni 165 évvel ezelőtti magyar diadalt felidéző összecsapás a 14 órakor kezdődődő nemzetközi hagyományőrző katonai parádé programjában szerepel. 
Gödöllőre április 7-én, hétfőn érkezik a hadjárat főserege. A Gödöllői Királyi Kastély udvarán 11 órakor ünnepi műsort láthatnak az érdeklődők, majd 11.50 órától tiszteletadás veszi kezdetét a Dózsa György úti temetőben, az 1849-es emlékműnél.


A Tavaszi Emlékhadjárat a Felvidéken folytatódik tovább: április utolsó hétvégéjén Nagysallón kezdik és Komáromban fejezik be a megemlékezéseket. A záró esemény a május 18-i koszorúzás lesz a Budai Várában, Görgey Artúr szobránál. Fotó: MTI/Komka Péter


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online