Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gödöllőre is kiterjed az ebzárlat

2014-04-02 17:43:31

Dr. Urbanics Gábor, a Gödöllői Járási Kormányhivatal vezetője arról tájékoztatta hírportálunkat, hogy dr. Koralevicz Zsuzsanna járási főállatorvos a vörös rókák veszettség elleni orális immunizálása miatt a mai napon ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelt el. Az intézkedés a csalétek vakcina – időjárás függvényében – kiszórásának április 5-e és 10-e közötti napokon tervezett időpontjától 14 napig lesz érvényben.

Az ebzárlat tartama alatt
• a tartási helyén minden kutyát és macskát elzárva, illetőleg a kutyákat megkötve, úgy kell tartani, hogy azok más állattal vagy emberrel ne érintkezhessenek. Zárt udvarban a kutyák elzárást vagy megkötését mellőzni lehet, ha azok onnan ki nem szökhetnek.
• kutyát tartási helyéről csak pórázon vezetve és szájkosárra szabad kivinni.
• a település területéről kizárólag érvényes veszettség elleni védőoltással rendelkező kutyát vagy  macskát a hatósági állatorvos kedvező eredményű vizsgálata után és engedélyével szabad kivinni.
• az érvényes veszettség elleni védőoltással rendelkező vadászebek, a fegyveres erők és fegyveres testületek ebei, a katasztrófa-mentő ebek, a segítő- és terápiás ebek, valamint a látássérült embereket vezető ebek rendeltetési céljuknak megfelelő használatuk idejére mentesek a fentiekben foglalt korlátozás alól.
• az ebzárlat alatt befogott, kóbor húsevőket hatósági megfigyelés alá kell helyezni az ebzárlat időtartamára.
• az ebzárlat alatt húsevő állatok összevezetésével járó rendezvény nem tartható.

A vörös rókák tavaszi immunizálási kampánya Pest megye Dunától keletre eső részét érinti, az M3-as autópályától délre. Az ebzárlat alá vont települések: Csömör, Kerepes, Kistarcsa, Nagytarcsa, Pécel, Gödöllő, Isaszeg, Bag, Hévízgyörk, Galgahévíz, Tura, Vácszentlászló, Valkó, Dány, Zsámbok.



Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online